Kandavas novadā plāno renovēt siltumapgādes sistēmu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kandavas novadā plāno renovēt siltumapgādes sistēmu, jo siltuma trases un katlumājas ar to iekārtām ir novecojušas un atrodas sliktā tehniskajā stāvoklī. Šim nolūkam SIA «Kandavas namsaimnieks» sagatavojusi atbilstošu projektu un aicina iedzīvotājus neuzkrāt parādus. 

Kandavas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Baiba Vītoliņa aģentūru LETA informēja, ka SIA «Kandavas namsaimnieks», kas ir pašvaldības uzņēmums, gatavo iesniegšanai projekta «Atbalsts centralizētās siltumapgādes sistēmu efektivitātes paaugstināšanai» pieteikumu Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā, lai pretendētu uz ES fondu atbalstu. 

Tas ļautu sakārtot un atjaunot siltumtrases, kā arī uzstādīt siltummezglus, kuru tehniskās iespējas ļauj konkrētā ēkā regulēt iedzīvotājiem optimālu apkures un karstā ūdens temperatūras režīmu, tie nepieļauj telpu pārkurināšanu laika periodos, kad āra gaisa temperatūra paaugstinās, skaidroja Vītoliņa. 

«Kandavas namsaimnieks» aicinājis iedzīvotājus būt saprotošiem un pēc iespējas maksāt un neuzkrāt apkures, kā arī apsaimniekošanas pakalpojumu parādus. 

Oktobra vidū visā Kandavas novadā sākta jaunā apkures sezona. Neraugoties uz lielajiem iedzīvotāju parādiem, apkure pieslēgta visām daudzdzīvokļu mājām, informēja SIA «Kandavas namsaimnieks» valdes priekšsēdētāja Sanita Irbe. 

Gandrīz visas Kandavas novada centralizētās katlumājas par kurināmo izmanto malku, kura ir sagādāta pietiekamā daudzumā, lai pietiktu visai apkures sezonai. Šogad malka iepirkta par 17,50 latiem par kubikmetru. Izņēmums ir trīs mājas Ķiršu ielā Kandavā, kuras tiek apkurinātas ar gāzi. Kopumā SIA «Kandavas namsaimnieks» pārziņā ir septiņas katlumājas, kuras nodrošina siltumu visā Kandavas novadā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu