Kalve atzīts par LBL pirmās divīzijas oktobra vērtīgāko spēlētāju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Priedītis/BK Valmiera

Par Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas oktobra mēneša vērtīgāko spēlētāju nosaukts BK «Valmiera» uzbrucējs Ernests Kalve, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Kalve pagājušajā mēnesī piedalījās četrās spēlēs, vidēji laukumā pavadot 33 minūtes, gūstot 22,2 punktus, izcīnot 8,2 atlēkušās bumbas, izdarot 1,8 rezultatīvas piespēles un nopelnot lietderības koeficientu +24. «Valmieras» komanda četrās oktobra spēlēs izcīnīja divas uzvaras.

Kalve intervijā portālam «basket.lv» atzina, ka ir pārsteigts par šādu atzinību.

«Prieks ne tikai par šo balvu un paša sniegumu, bet arī visas komandas veiksmīgo spēli. Oktobrī mums bijušas gan vērtīgas uzvaras, gan labs basketbols. Varēja būt par divām uzvarām vairāk, bet pagarinājumos zaudējām - gan «VEF Rīga» Jēkabpilī, gan BBL Izaicinājuma kausa spēlē Panevēžā pret vietējo «Techasas» komandu. Acīmredzot treniņos jāstrādā vairāk,» Kalves teikto citē LBS.

Kalve «Valmieras» komandai pievienojās neilgi pirms šīs sezonas sākuma. Basketbolists atzina, ka pagaidām nav zināms, vai viņš Valmierā pavadīs visu sezonu. «Ar kluba vadību ir noruna - ja nāk nopietns piedāvājums no cita kluba, sēžamies pie galda un runājam.»

Tāpat Kalve izteicās, ka «Valmieras» galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš, kurš pazīstams kā stingras spēles disciplīnas cienītājs, spēlētājiem nekādas patvaļības neļauj. «Ja gadās iekrist aizsardzībā, uzreiz noņem malā. Pozitīvi ir tas, ka uzreiz arī paskaidro, kur kļūdījos un kas jādara, lai labotos. Cenšos kļūdas neatkārtot. No katra trenera var daudz iemācīties, un arī šī skola man ir ļoti svētīga.» 

LBL pirmās divīzijas kopvērtējumā BK «Valmiera» ar divām uzvarām četrās spēlēs šobrīd ieņem ceturto vietu deviņu komandu konkurencē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu