Nodod ekspluatācijā dzīvojamo ēku kompleksu «Riverstone» Ķīpsalā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Būvfirma un nekustamo īpašumu attīstītājs SIA «YIT Celtniecība» nodevusi ekspluatācijā divu ēku kompleksu Ķīpsalā - «Riverstone», biznesa portālu «Nozare.lv» informēja «YIT Celtniecība» valdes priekšsēdētājs Andris Božē. 

Ņemot vērā to, ka uz patlaban jau rezervēti vairāk nekā 60% dzīvokļi, «Riverstone» uzskatāms par vienu no veiksmīgākajiem gan «YIT Celtniecība» projektiem, gan pēckrīzes periodā realizētajiem jaunajiem projektiem, uzsvēra Božē. Projekta kopējā attīstībā tika investēti divi miljoni latu. 

Jauno dzīvojamo ēku kompleksu «Riverstone» veido divas četrstāvu dzīvojamās mājas ar vienas, divu un trīs istabu dzīvokļiem ar platību no 35 līdz 70 kvadrātmetriem. Ķīpsalas ielas vienā mājā ir 50 dzīvokļi un 26 pazemes stāvvietas, savukārt otrā ēkā ir 24 dzīvokļi un 13 pazemes stāvvietas. Visi dzīvokļi izbūvēti ar pilnu balto apdari, kā arī tie ir izstrādāti ar racionālu plānojumu un katrā no tiem ir iespējams individuāli uzskaitīt patērēto siltumu. 

«Esam viens no nedaudzajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem Latvijā, kas pēdējo divu gadu laikā saskatīja perspektīvas jauno projektu tirgum un vēl krīzes laikā uzsāka vairāku dzīvojamo māju projektu celtniecību. Līdz ar šī objekta nodošanu ekspluatācijā mēs esam pierādījuši, ka tas ir bijis pareizs lēmums. To apliecina gan «Riverstone» pārdošanas rezultāti, gan pieaugošā interese par citiem mūsu projektiem Rīgā. Esošo un potenciālo pircēju vidū ir gan vietējie iedzīvotāji, gan pircēji no ārvalstīm, tāpat lielu interesi par mājokļiem izrāda tie, kas uz nekustamo īpašumu raugās kā uz nopietnu investīciju,» sacīja Božē. 

Projekta «Riverstone» kopējā platība ir 3500 kvadrātmetru, ieskaitot labiekārtotu, apzaļumotu un izgaismotu teritoriju, kurā ir ierīkoti dažādi rotaļu laukumi un atpūtas vietas mājokļu iedzīvotājiem. Jaunā projekta dzīvokļa kvadrātmetra cena ir sākot no 1000 latiem, kas, izvērtējot kopējo jauno dzīvokļu piedāvājumu, uzskatāma par vidējas kategorijas cenu, piebilda Božē. 

SIA «YIT Celtniecība» ir Somijas korporācijas meitasuzņēmums Latvijā, kas nodrošina nekustamo īpašumu attīstīšanu un celtniecības pakalpojumu sniegšanu. 

Neskatoties uz pēdējo gadu finansiālo krīzi, uzņēmums mērķtiecīgi turpina investēt Baltijas tirgū un turpina jaunu projektu attīstību Latvijā, kļūstot par vienu no lielākajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem Latvijā. Vienlaikus projektam «Riverstone» turpinās darbs pie projektu «Bieķerziedi» Teikā, «Ēbeļmuiža» Ziepniekkalnā un «Akācijas» Imantā attīstīšanas. 

Somijas celtniecības koncerna «YIT» Latvijas uzņēmums SIA «YIT celtniecība» pagājušajā gadā pēc vairākus gadus ciestajiem zaudējumiem guvis 6723 latu peļņu, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās SIA «Lursoft» informācija. 

«YIT Celtniecības» zaudējumi 2009.gadā bijuši 4,35 miljoni latu, kas ir par 27,9% mazāk nekā 2008.gadā, kad uzņēmuma zaudējumi bija 6,03 miljoni latu.

Uzņēmuma apgrozījums 2010.gadā samazinājies vairāk nekā uz pusi un bija 1 052 076 lati. 

«YIT Celtniecības» apgrozījums 2009.gadā bija 2,77 miljoni latu, bet 2008.gadā - 5,3 miljoni latu. 

Vairāku miljonu latu zaudējumi piecu gadu laikā «YIT Celtniecības» gada pārskatos parādījās tāpēc, ka uzņēmuma bilancē ir vairāki zemesgabali, iepriekš intervijā biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja Božē.

Uzņēmums piecus gadus - no 2005.gada līdz 2009.gadam - strādājis ar ievērojamiem zaudējumiem, kopumā tie pārsniedz 15 miljonus latu. Božē skaidroja, ka zaudējumi radušies vairāku apstākļu dēļ. Viens no šiem apstākļiem ir tas, ka «YIT Celtniecība» tā sauktajos buma laikos ir nopirkusi daudz zemes, kad šīs zemes vērtība bija tuvu maksimumam.

Jau ziņots, ka «YIT Celtniecība» līdz 2015.gadam uz saviem zemesgabaliem plāno Rīgā īstenot astoņus dzīvojamo ēku projektus, iepriekš intervijā «Nozare.lv» sacīja Božē.

1998.gada 30.janvārī tika dibināta būvfirma SIA «FKSM». 2004.gada 31.augustā tika veikta SIA «FKSM» reorganizācija, kuras rezultātā tai tika pievienotas SIA «TOP Māja» un SIA «YIT Latvija», kā arī tika mainīts nosaukums uz SIA «YIT Celtniecība».  

«YIT Celtniecības» lielākie realizētie projekti ir «Juglas centrs», «Barona centrs», «Amserv motors», «Launkalne Sawmill», «Olympic Casino», muitas kontroles punkts «Rīgas brīvosta», «Jūrmala SPA Hotel», daudzdzīvokļu māja Nometņu ielā 32, «Ūdens apgādes un kanalizācijas pakalpojumu attīstība» Jelgavā, «Ūdensapgādes pakalpojumu attīstība» Ventspilī. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu