«TTT Rīga» paraksta līgumu ar Baško-Melnbārdi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas čempionvienība «TTT Rīga» noslēgusi līgumu ar bijušo Latvijas valstsvienības kapteini Guntu Baško-Melnbārdi, portālu «Apollo» informēja klubs.

Abpusējā vienošanās paredz, ka līgumu iespējams pārtraukt, ja spēlētāja saņems piedāvājumu no ārzemju komandas.

«Pievienojoties «TTT Rīga» komandai, man ir izdevība kvalitatīvi trenēties un uzturēt sevi formā.  Jācenšas saskatīt labās lietas. Man ir interese un azarts spēlēt gan Latvijas, gan Baltijas līgās. Vienošanās paredz iespēju pievienoties ārzemju komandai. Nākotnē esmu atvērta dialogam un labprāt turpināšu spēlēt Latvijā,» norāda Baško-Melnbārde.

Tikmēr «TTT Rīga» galvenais treneris Aigars Nerips atklāj, ka vēlējies piesaistīt komandai jebkuru latviešu basketbolisti, jo īpaši tik meistarīgu un pieredzējušu kā Gunta. «Sadarbība ar viņu komandai dod tikai plusus, jo tādas spēlētājas klātbūtne treniņos liek mobilizēties visām meitenēm. Viņa palīdz ar padomiem un sekmē spēlētāju atdevi augstākā līmenī. Labāku aizsardzību var uztrenēt, spēlējot pret stiprāku uzbrucēju un otrādi.»

Baško-Melnbārde ir pirmā Latvijas basketboliste, kura spēlējusi piecos Eiropas čempionāta finālturnīros (Polija 1999, Turcija 2005, Itālija 2007, Latvija 2009, Polija 2011). Kopā ar Lieni Jansoni, Zani Tamani un Zani Eglīti spēlētāja ir viena no četrām Latvijas basketbolistēm, kura spēlējusi četros Eiropas finālturnīros pēc kārtas, visas reizes izcīnot vietu labāko astoņniekā.
Tāds sasniegums pa spēkam bijis vēl tikai Krievijas un Francijas basketbolistēm.

Baško-Melnbārde ir pārstāvējusi Latviju 152 spēlēs, gūstot 1462 punktus. 2011. gada Eiropas čempionātā Gunta astoņās spēlēs vidēji laukumā pavadīja 31,9 minūtes, gūstot 11,4 punktus, izcīnot 4,4 atlēkušās bumbas, rezultatīvi piespēlējot 2,4 reizes un pārtverot 1,3 bumbas.

Tuvākās «TTT Rīga» spēles paredzētas Baltijas Sieviešu basketbola līgā. Otrdien, 8. novembrī, plkst. 19.00 «TTT Rīga» Olimpiskajā sporta centrā tiksies ar Kauņas «Sirenos», bet 9. novembrī, plkst. 19.30 sāksies mačs pret Viļņas «Kibirkštis-Tiche-Iki».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu