Miķelsons: koalīcijas veidošanas process bija nožēlojams

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Bijušais AS «Latvenergo» valdes priekšsēdētājs Kārlis Miķelsons esot aicināts iesaistīties politikā, bet viņš to nevēloties darīt.

«Tas nav mans lauciņš, nejūtos ērti tajā. Šo uzvalciņu es nēsāt negribu,» intervijā biznesa portālam «Nozare.lv» teica Miķelsons.

Komentējot politikā notiekošo, viņš pauda viedokli, ka koalīcijas veidošanas process bija nožēlojams. «Kā tika mainīti viedokļi, nekonsekvence, dancošana. Lai man nemēģina kā pilsonim iestāstīt, ka tiek radīts kaut kas jauns, tīrāks, skaistāks, labāks. Tas ir blefs. Domāju, ka tas saistīts ar cilvēciskajām īpašībām - varaskāre, vēlēšanās būt amatos. Nedomāju, ka būtu kas jauns izgudrots, vienkārši metodes, kā tas tika realizēts, sasniedza pakāpi, kad tas bija kļuvis smieklīgi. Varbūt arī šajā brīdī sākām redzēt ko vairāk, kā tas notiek, jo politiķi ir ne tik rūdīti, ne tik rafinēti, dara daudz dažādas muļķības,» sprieda Miķelsons.

Viņš vērtēja, ka vēlētājs varbūt kādā brīdī kļūdās, taču viņš izdara secinājumus, un pievilt vēlētāju ir smagākais, kas var būt.

«Šķiet, ka liela daļa vēlētāju, kas gāja ar patosu vēlēt ko jaunu, saņēmuši to, ko saņēmuši - to pašu veco. Ko esam ieguvuši jaunu? Vairāk nekā puse ir iepriekšējās Saeimas deputāti,» norādīja Miķelsons.

Viņaprāt, vēlētāji ir guvuši mācību. Vaicāts, ko varam mācīties, viņš pauda viedokli, ka acīmredzot to, ka ir jāmāk atšķirt populismu no pragmatisma, jāmāk saprast, ka solījumu līmenis nevar būt vispārākajā pakāpē.

«Ir jāmāk solīt kaut ko reālu. Lai cik tas nebūtu populāri, bija viena otra partija, kas aicināja novērtēt cilvēkus pēc padarītā darba - tā ir vienīgā mēraukla,» uzskata Miķelsons.

Miķelsons vadīja «Latvenergo» no 2000.gada līdz 2010.gada vasarai. 2010.gada jūnijā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs aizturēja viņu saistībā ar «Latvenergo» amatpersonu iespējamām pretlikumīgām darbībām. 2010.gada nogalē viņš kopā ar sievu izveidojis SIA «KLM Consilia», kurā kļuva par valdes locekli. Patlaban viņš iesaistījies ar ražošanu saistītos projektos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu