Streļčenoks ar politiķiem kafejnīcās netiksies

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amata kandidāts Jaroslavs Streļčenoks ar politiķiem kafejnīcās netiksies un savas izredzes tikt ievēlētam vērtē izvairīgi.

Streļčenoks intervijā avīzei «Diena» uz jautājumu, vai iecelšanas gadījumā ar politiķiem kafejnīcās tiksies, atbildējis: «Nē, tikai dienesta telpās un tikai par tiem jautājumiem, kas ir KNAB kompetencē.»

Tomēr savas izredzes aizklātajā balsojumā tikt ievēlētam KNAB priekšnieka amatā Streļčenoks vērtēja izvairīgi.

«Es esmu tāds, kāds esmu, politiķi vērtēs manu iepriekšējo darbu, manu vīziju par biroju. Izredzes laiks rādīs,» viņš teica un piekrita apgalvojumam, ka izredzes vērtējamas kā «50 uz 50».

Uz jautājumu, kā izdevies panākt, ka kompromatu mednieki par viņu neko nav varējuši atrast, Streļčenoks uzsvēris, ka vienmēr ir dzīvojis atbilstoši sirdsapziņai un godīgi.

«Tas man ir ieaudzināts ģimenē, no tēva un mātes, skolā, no klases audzinātājas. Es cenšos sadzīvot ar sevi un citiem nedarīt to, kas man pašam nepatiktu. Ir teiciens «Iz muhi slona možno sģelaķ» [No mušas var uztaisīt ziloni]..Es nezinu, kas ir uzskatāms par kompromatu, jo jebkuru ziņu var pagriezt tā...» klāstījis Streļčenoks.

KNAB priekšnieka amata kandidāts arī apliecinājis, ka biroja vietniekiem - Alvim Vilkam un Jutai Strīķei - ir jāturpina darbs, un viņu potenciāls Streļčenokam kā KNAB vadītājam būs jāizmanto. «Es noteikti uzklausīšu un ņemšu vērā viņu viedokli,» piebildis Streļčenoks.

Jau vēstīts, ka konkursa komisija KNAB priekšnieka amatam izvirzījusi biroja darbinieku Streļčenoku. Par viņu valdība lems 15.novembrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu