Avarējušā «Jak-42» pilota atraitne šokēta par SAK ziņoto

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Avarējušā «Jak-42» otrā pilota atraitne šokēta par Starpvalstu aviācijas komitejas (SAK) secināto, ka viņas vīrs lietoja vielas, kas pilotiem nav atļautas. «Es šo SAK secinājumu apstrīdēšu,» Krievijas laikrakstam «Izvestija» atzina atraitne Ludmila Ževeļova.

Kā vēsta Krievijas mediji, Ževeļova iepriekš strādājusi lidmašīnas apkalpē un ilgu laiku lidojusi kopā ar vīru.

Atraitne apgalvo, ka reakcijas problēmu vīram nebija: «Viņš spēlēja ģitāru, ierakstīja dziesmas. Cilvēks ar pazeminātu reakciju to nevarētu. Mums bija ļoti atklātas attiecības. Ja viņš slimotu, es zinātu,» sacīja atraitne.

Ževeļova arīdzan stāstīja, ka viņas vīrs nekad nelietoja neatļautas vielas, savukārt fenobarbitāls, kas atrasts Igora Ževeļova asinīs, vispār esot viela, «kas ir vairāku, pat vienkāršāko zāļu sastāvā.»

Atraitne arī sazinājusies ar mediķiem, kas pirms pēdējā lidojuma apskatīja pilotu - arī mediķi gatavi apstrīdēt SAK izvirzītos secinājumus.

Ja Ževeļovam patiešām bija neiroloģiska rakstura saslimšana, tad izrādās, ka viņš tai nepievērsa pastiprinātu uzmanību vai arī veiksmīgi slēpa. Pilots regulāri veica veselības pārbaudes, un arī speciālisti neko aizdomīgu viņa veselības stāvoklī nebija pamanījuši.

«Ikviens pilots mēģinās slēpt savu slimību, lai netiktu atstādināts no pienākumu veikšanas, taču es nevaru noticēt, ka pat tuvinieki neko nezina par slimību,» radušos situāciju komentējis pilots-izmēģinātājs Andrejs Gusevs, uzsverot, ka pilots tomēr nav pašnāvnieks un ar nopietnu slimību nelidos.

Jāatgādina, ka ziņojumā, kurā SAK apkopojusi pie Jaroslavļas septembra sākumā avarējušā «Jak-42» katastrofas iemeslus, teikts, ka viens no lidmašīnas pilotiem lietojis medikamentus, kas ietekmē reakcijas ātrumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu