Klajā laists grupas «Sīpoli» pirmais ieraksts CD formātā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.
Izdevniecībā «Upe tuviem un tāliem» laists klajā grupas «Sīpoli» pirmais (!) ieraksts CD formātā «Sīpoli. Agrāk un tagad».

Kā jau atšifrēts nosaukumā, ieraksts apvieno gan pirms diviem gadiem ierakstīto mūziku no koncerta Dailes teātrī («Mēness poēma», «Trakā Līze», «Zirgs, kas naktī dzied»), gan vēl tālajos 80tajos tapušus skaņdarbus («Daugaviņa», «Bitīt matos», «Re-re, mi-mi, fa», «Tautu meita, blūzi»), no kuriem mūzika izrādei «Mauglis» tika ņemta no 1987. gadā izdotās vinilplates oriģinālavota,  kas rūpīgi saglabāts Valsts Kinofotofonodokumentu arhīvā.

Mārtiņš Brauns par darbu saka: «Ne tik sen ar prieku sagaidījām sava koncerta DVD. Kaut arī Sīpoli katrs ir savā apritē, tik vienkārši atmest visu, kas bijis nevarējām, kaut vai tāpēc, ka mums ir un būs draugi, kam Sīpoli garšo. Saprotot, ka ne vienmēr ir tie apstākļi, kad gribas skatīties DVD, izveidojām savu pirmo CD izlasi  Agrāk un tagad.  Materiāla bija daudz, nācās no kaut kā atteikties, bet... Ja šī izlase gūs pietiekošus panākumus, varbūt radīsies iespēja veidot arī otro, vai pat trešo izlasi. Ar šo CD vēlējos pateikt paldies saviem klausītājiem, paldies - savā jubilejā».
  
Tātad Sīpoli ir: Mārtiņš Brauns, Aiva Brauna, Niks Matvejevs,Aivars Gudrais, Ivars Baltruns, Tālis Gžibovskis,Juris Helvigs kā arī  Zane Gudrā, Ieva Sutugova, Indra Klimoviča, bet pie skaņu pults - Noris Deinats un Guntis Veisbergs.

No 10. novembra nopērkams mūzikas ierakstu un grāmatu tirdzniecības vietās visā Latvijā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu