Sākas ierakstu iesniegšana vērtēšanai «Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvai 2011»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Jau 16 gadus Latvijas mūzikas ierakstu izdevēji, producenti, izplatītāji un mūziķi reizi gadā pulcējas, lai krāšņā ceremonijā pasniegtu balvas veiksmīgākajiem mūzikas ierakstiem pavadītajā gadā. Arī šis gads nav izņēmums, un Latvijas mūzikas ierakstu izdevēju, producentu un izplatītāju apvienība LaMPA aicina mūzikas izdevniecības un neatkarīgos producentus līdz 9.decembrim reģistrēt savu dalību Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvai 2011.  

Ierakstus var iesniegt gan personīgi LaMPA birojā Rīgā, Sēlpils ielā 2c, darba dienās no plkst 10.00-18.00, gan izmantojot interneta starpniecību. Tāpat kā iepriekšējos gadus, iesniedzot darbus, neatkarīgajiem producentiem jāiemaksā reģistrācijas maksa Ls 15 apmērā par katru iesniegto ierakstu katrā nominācijā. LaMPA biedriem reģistrācijas maksa netiek piemērota.  

Darbus var iesniegt šādās nominācijās: 


1.Labākais roka albums
2.Labākais pop albums
3.Labākais deju mūzikas albums
4.Labākā deju mūzikas dziesma
5.Labākais hiphop albums
6.Labākais šlāgermūzikas albums
7.Labākais kantrī mūzikas albums
8.Labākais alternatīvās mūzikas albums
9.Labākais tautas mūzikas albums
10.Labākais akadēmiskās mūzikas albums
11.Labākais instrumentālās, filmu vai teātra mūzikas albums
12.Labākais mūzikas albums bērniem
13.Labākais mūzikas video klips
14.Labākais koncertieraksts video
15.Labākā debija (mākslinieka pirmais publicētais ieraksts)
16.Labākā dziesma (visi žanri)* 

Ierakstus iespējams iesniegt gan CD formātā, gan elektroniski, tos augšupielādējot uz LaMPA servera. Iesniedzot albumus, nepieciešamais kopiju skaits katrā nominācijā ir 22.gb., lai nodrošinātu iespēju ierakstu noklausīties visai vērtēšanas komisijai. 

Ja vien iespējams, LaMPA aicina vērtēšanai iesniegt albumu oriģinālus, jo elektronisko versiju skaņas kvalitāte atšķiras, turklāt žūrijas locekļiem nebūs iespējas novērtēt dizainu, kas ir būtisks faktors vērtēšanā. 

Iesniegtos ierakstus vērtēs neatkarīga vērtēšanas komisija, kurā aicināti vairāk nekā 50 mūzikas žurnālisti, kritiķi, radio un TV darbinieki, mūziķi, skaņu režisori un citi ar mūziku saistīti cilvēki, kuri savu viedokli par ierakstiem, kas papildinājuši Latvijas mūzikas tirgu 2011 gadā, izteiks, aizklāti balsojot. 

Kā katru gadu, paralēli augstāk minētajām nominācijām, tiks pasniegta arī jau tradicionālā balva par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā, kā arī, apkopojot Latvijas Izpildītāju un Producentu apvienības (LaIPA) apkopotos datus, tiks noteikts radiostacijās visatskaņotākais un arī gada visklausītākais ieraksts jeb Radiohits. 

Balvu pasniegšanas ceremonija notiks 2011.gada 28.februārī, Latvijas Nacionālajā operā. 

LaMPA aicina visus producentus reģistrēties dalībai un laicīgi iesniegt visus darbus, kas izdoti līdz 2011. gada 9. decembim (ieskaitot). 

Gada Balva 2011 nolikums, žūrijas sastāvs u.c. informācija publicēta mājas lapā «gadabalva.lv». 

Papildus informācijai, lūdzam sazināties ar Gada Balvas projekta vadītāju pa e-pastu agrita@gadabalva.lv, vai tālruni 67409911. 

*Saskaņā ar Gada balvas 2011 nolikumu, gadījumā, ja nominācijā tiek iesniegts mazāk par 3 ierakstiem, tā tiek slēgta līdz nākamajam gadam, vai, ja tas iespējams, tiek apvienota ar citu līdzīga žanra nomināciju.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu