Rudenīgais brūkleņu kēkss

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Aptuvenais pagatavošanas laiks: 1h 10 min. 

Sastāvdaļas: 

  • 4 ēdamkarotes olīveļļas 
  • 1 ola 
  • 240 g miltu  
  • 200 brūnā cukura 
  • 2,5 tējkarotes cepamā pulvera  
  • šķipsniņa sāls  
  • 3/4 glāzes piena 
  • Aptuveni 350 g brūklenes!!!  

Pagatavošana:  

Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Kēksu cepamajā formā ieliek cepampapīru. Olu sakuļ ar cukuru, tad pievieno olīveļļu un pienu. Miltus sijā masā un iemaisa. Mīklā iemaisa arī cepamo pulveri un sāli. 

Brūklenes nomazgā un notecina sietā. Tad brūklenēm uzkaisa nedaudz miltu (pietiek ar vienu ēdamkaroti), lai uzsūktu lieko mitrumu. Brūklenes pievieno mīklai, viegli iemaisa. Tad mīlu lej formā un cep aptuveni stundu.  

Bauda miglas pilnā rudens dienā ar karstu tēju. 

P.S. Šādi, lejot atbilstošās fromiņās, var  pagatavot arī brūkleņu mafinus. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu