Konstatē krāpniecisku mobilā telefona tīkla numuru izmantošanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Beļģijas telekomunikāciju operators konstatējis krāpniecisku Latvijas publiskā mobilā telefona tīkla numuru izmantošanu.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija saņēmusi informāciju no Beļģijas telekomunikāciju operatora un, izvērtējot šo numuru lietojumu, konstatēts, ka tie izmantoti neatbilstoši numerācijas plāna noteikumiem. Regulators noteicis par pienākumu elektronisko sakaru komersantam «Sotus» un «Eco Solutions» nekavējoties pārtraukt izsaukumu maršrutēšanu un piekļuvi vairākiem neatļauti izmantotajiem publiskā mobilā telefona tīkla numuriem.

Krāpniecība veikta, uz šiem numuriem radot mākslīgu noslodzi, kas nav raksturīga fiziskas vai juridiskas personas radītai izsaukumu intensitātei.

Komersanti radījuši iespēju veikt izsaukumus par maksu, ko abonents saņem, ja uz numuru tiek veikti izsaukumi. Šāda veida pakalpojumu sniegšanai jāizmanto dalītās samaksas pakalpojuma numurs, par kura lietošanu daļu maksā izsaukuma veicējs, bet atlikušo daļu - izsaukumu saņēmējs. Tāpat numurus nedrīkstēja piešķirt abonentam, kurš atrodas un tos izmanto ārpus Latvijas teritorijas.

Numerācijas resursi, kuru neatļauta izmantošana konstatēta, piešķirti «Sotus», bet uz savstarpēja starpsavienojuma līguma pamata šo numuru lietošanas tiesības tālāk nodotas «Eco Solutions».

Kā norāda regulatorā, «Sotus» un «Eco Solutions» ir atbildīgas par piešķirto numerācijas lietošanas tiesību izmantošanas atbilstību normatīvajiem aktiem. Ja līdzīgi krāpniecības gadījumi un neatļauta numerācijas izmantošana tiks konstatēta arī turpmāk, regulators var lemt par visu numerācijas resursu anulēšanu, kā arī par komersanta darbības pārtraukšanu elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanā un elektronisko sakaru tīklu nodrošināšanā.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, «Sotus» līdzīgās daļās pieder Artūram Bartkevičam un Vladimiram Skudnovam, savukārt «Eco Solutions» līdzīgās daļās pieder Andrejam Ivanejam un Belizā reģistrētam uzņēmumam «Innotel».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu