Izstādē «Iekāp Rīgas mākslā!» rīkos radošus pasākumus bērniem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

No šodienas 8.Starptautiskā bērnu un jauniešu mākslas izstāde-konkurss «Iekāp Rīgas mākslā!» Rīgas Kongresu namā rīkos dažādus radošus pasākumus jauniešiem,  informēja projektu koordinatore Alīna Ploriņa.

Šodien no plkst.15 līdz 21 izstādes ekspozīcijas telpās Rīgas Kongresu namā notiks radošā darbnīca «Gleznot ir forši», kuru vadīs jaunā māksliniece, Latvijas Mākslas akadēmijas studente Anda Ramāne.

Šajā darbnīcā bērni un jaunieši no Māras Muižnieces Rīgas Mākslas skolas tiks aicināti atgūt pirmreizējo prieku par katram cilvēkam doto radošās pašizpausmes iespēju, lietojot specifiskus glezniecības izteiksmes līdzekļus, gleznojot uz liela formāta pamatnēm, improvizējot ar ūdens un gaisa tēmām.

Savukārt rīt no plkst.16 līdz 20.30 Māras Muižnieces Rīgas Mākslas skolā notiks radošā darbnīca «Sašujam kopā gleznu». Jaunā modes mākslinieka Reiņa Ratnieka vadībā dalībnieki, izmantojot audumu atgriezumus, diegus, šķēres un šujmašīnu, radīs oriģinālus mākslas darbus.

Savukārt nākamnedēļ, 17.novembrī, no plkst.11 līdz 13 Rīgas Kongresu namā notiks radoša darbnīca «Iešūpo izstādi», kurā speciālas internātskolas «Gaismas» audzēkņi apskatīs izstādi un apgleznos slavenos «Latvijas finiera» ražotos koka šūpuļzirdziņus. Zirdziņus darbnīcas dalībniekiem dāvina SIA «Troja».

Rīgas Kongresu namā apskatāmajā izstādē «Iekāp Rīgas mākslā!» ir eksponēti vairāk nekā 1700 mākslas darbi, kurus radījuši mākslas skolu audzēkņi no 14 Eiropas valstīm - Anglijas, Vācijas, Kipras, Slovēnijas, Igaunijas, Lietuvas, Latvijas, Čehijas, Ukrainas, Krievijas, Kazahstānas, Moldovas, Azerbaidžānas un Gruzijas. Mākslas darbi veidoti dažādos žanros.

Izstāde Rīgas Kongresu namā būs apskatāma līdz 25.novembrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu