Tuvojas <i>Goran Gora</i> trešā albuma izdošana

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Neilgi pirms Ziemassvētkiem - 15.decembrī - dziesminieks Goran Gora izdos savu trešo studijas ierakstu. Albumu «Hold Me Close When It Comes» Goran Gora ierakstījis četrās dienās un trīs naktīs, par ierakstu studiju izvēloties Ventspils Jaunrades nama Lielo zāli.

Jāatzīmē, ka skaņas pēcapstrādes posmā netika veiktas ierastās vokālo un instrumentu partiju «uzlabošanas», tāpēc albums skan neierasti «dzīvi» un nesamāksloti, atstājot lielāko daļu skaņas telpas ģitārai un balsij. Līdz ar to - šajā albumā nebūs atrodami dziesminieka iepriekšējiem ierakstiem raksturīgie elektronikas eksperimenti, tos aizstājot ar skanējumu, kāds dzirdams Goran Gora akustiskajos koncertos.

Goran Gora: «Pēdējā laikā arvien vairāk domāju par mūzikas uzdevumu. Vai mūzika ir mākslas forma, vai tikai izklaide? Šādu pārdomu rezultātā, nācu pie secinājuma, ka personīgi man mūzika ir kas vairāk par trāpīgu producenta darbu un izkalkulētām melodijām. Tāpēc vismaz savā redzeslokā esošajiem klausītājiem vēlos piedāvāt kaut ko pavisam tīru, īstu un «atkailinātu». Un pēdējā gada laikā ieguldītais darbs savu prasmju uzlabošanā man ir devis pārliecību, ka «nepārspīlēts» ieraksts arī var skanēt labi, profesionāli un drosmīgi.»

Kā albuma iedvesmas avoti tiek minēti dziesminieki Niks Dreiks (Nick Drake), Leonards Koens (Leonard Cohen), Bright Eyes un Pols Makartnijs (Paul McCartney). Ierakstu izdos mūziķa nodibinātā ierakstu izdevniecība un tā izdošanu atbalsta biedrība «Ascendum».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu