Teātra Zelta fondā uzņems Veltu Līni un Olģertu Kroderu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Ik gadu novembrī «Spēlmaņu nakts» ietvaros par tradīciju ir kļuvusi ne tikai sezonas talantīgāko skatuves mākslinieku sveikšana, bet arī teātra vecmeistaru godināšana. 

Pirms pieciem gadiem «Ģimenes aptieku» un Latvijas Teātra darbinieku savienības dibinātajā Teātra Zelta fondā šogad svinīgi tiks uzņemti vēl divi skatuves mākslinieki: Velta Līne - Latvijas Nacionālā teātra aktrise, kura filmējusies arī neskaitāmās mākslas filmās, un Olģerts Kroders - Valmieras Drāmas teātra režisors, kurš ir darbojies un iestudējis uzvedumus arī Latvijas Nacionālajā teātrī un Liepājas Teātrī. Šie abi zelta raudzes mākslinieki pievienosies 14 citiem patlaban Teātra Zelta fondā esošajiem teātra māksliniekiem.

«Katra tikšanās ar teātra vecmeistariem ir svētki, tādēļ esam gandarīti, ka arī šogad varam vienkopus pulcēt un godināt esošos Teātra Zelta fonda dalībniekus, kā arī jau tradicionāli uzņemt jaunus biedrus. Šoreiz mums ir tas gods Teātra Zelta fonda biedru vidū sveikt cienījamo aktrisi Veltu Līni un godājamo režisoru Oļģertu Kroderu - viņi ir skatuves mākslinieki ar lielo burtu, kuri ir devuši nozīmīgu ieguldījumu Latvijas teātra mākslā. Šie teātra vecmeistari visu savu dzīvi ir veltījuši skatuvei un skatītājiem spējuši sniegt patiesi emocionālu baudījumu. Pat vēl ļoti cienījamā vecumā no viņiem strāvo dzīves gudrība un profesionālisms, ko var mācīties līdzcilvēki,» saka «Ģimenes aptieku» direktors Ilgvars Ķipēns.

Godinot teātra vecmeistarus, ik gadu «Spēlmaņu nakts» ietvaros tiek pasniegta arī nozīmīgā balva par mūža ieguldījumu skatuves mākslā. Šogad tā tiks piešķirta diviem godājamiem skatuves māksliniekiem, kuru vārdi tiks atklāti Teātra Zelta fonda svinīgā pasākuma laikā, taču viņu sveikšana notiks «Spēlmaņu nakts» ceremonijā. «Pieņemt nozīmīgo lēmumu, kuram skatuves māksliniekam ik gadu piešķirt balvu, nekad nav bijis viegli, jo šo nomināciju Latvijā ir pelnījuši ļoti daudzi teātra vecmeistari, un viņu darbi un panākumi daudzu gadu garumā runā paši par sevi. Taču šis gads ir īpašs, jo godināsim un balvu par mūža ieguldījumu skatuves mākslā pasniegsim diviem īpašiem ar skatuves mākslu saistītiem cilvēkiem,» saka Latvijas Teātra darbinieku savienības valdes priekšsēdētāja Daiga Šiliņa-Gaismiņa.

Teātra balvas «Spēlmaņu nakts» apbalvošanas pasākumu jau septiņpadsmito gadu pēc kārtas rīko Latvijas Teātra darbinieku savienība. Līdz 21.novembrim vēl turpinās «Nordea» lielais Skatītāju balsojums. Vairāk par balsošanu: «spelmanunakts.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu