Bērziņš par izveidoto valdību: neesmu apmierināts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toms Kalniņš/Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Andris Bērziņš atzīst - ar izveidoto valdību viņš nav apmierināts.

Intervijā izdevumam «SestDiena» Bērziņš sacīja: «Neesmu apmierināts. Neesmu. Viņiem sevi ir jāparāda, un viss būs atkarīgs no cilvēkiem. Cilvēki mācās gan no citu, gan savām kļūdām un iet uz priekšu. Tāda ir normāla dzīves attīstība.»

Jautāts, kāda valdība prezidentu apmierinātu, Bērziņš norādīja - svarīgākais jau ir tas, cik liels atbalsts valdībai ir Saeimā. Jo tas ir lielāks, jo valdība ir stabilāka. Un tādā gadījumā arī valdības sastāvs būtu profesionālāks — būtu vairāk iespēju, no kā izvēlēties.

«Taču arī tagad palika tā, ka premjeram ir tiesības iniciēt to valdības locekļu, kuri nevelk, nomaiņu, un, ja tā tiešām dzīvē arī notiks, tas būs solis uz priekšu, tas būs ļoti pareizi. Viņiem ir visas iespējas,» sacīja prezidents.

Viņš atzina, ka premjera amatam apsvēra arī citus kandidātus, taču šajā situācijā, ar visām šīm sarkanajām līnijām, Valdis Dombrovskis (V) bija vienīgais reālais variants.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu