Zinātniece: sociālās saziņas vietņu dēļ cilvēki dara arvien trakākas lietas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Interneta sociālās saziņas vietnes negatīvi ietekmē cilvēkus, atraujot tos no realitātes. Cilvēki arvien vairāk zaudē sajēgu par to, ko tie dara reālajā vidē. Tā uzskata britu zinātniece Sjūzena Grinfilda.

Seminārā «Mediju inovācijas, sociālie tīkli un cilvēka apziņa» zinātniece visnotaļ skarbi raksturoja to, kā sociālie tīkli ietekmē cilvēku spēju saprast savu darbību sekas, vēstī «Ria Novosti».

«Cilvēki pārstāj saprast savu darbību sekas reālajā vidē. Viņi vairs nespēj pareizi interpretēt apkārtējo pasauli,» sacīja eksperte.

Speciāliste arī atzīmē, ka pēdējo desmit gadu laikā ievērojami mazinājusies cilvēku spēja just līdzi līdzcilvēkiem.

Cilvēki mēģina sev pievērst pēc iespējas lielāku uzmanību tieši interneta vidē, kas liek viņiem arvien vairāk izdarīt riskantas un neprātīgas lietas. Ja uzmanību neizdodas pievērst, cilvēks krīt depresijā.

Zinātniece atzīmē, ka virtuālā pasaule sniedz augstu uzbudinājumu un prieku, ko cilvēki vairs nespēj iegūt reālajā vidē. «Sociālie tīkli liek cilvēkam just, bet ne domāt,» uzskata Glinfilda.

Jo aktīvāks cilvēks ir interneta vidē, jo vientuļāks tas kļūst dzīvē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu