Gorkšs: futbolā labākais ir spēles

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Aizvadīt spēles ir daudz labāk nekā trenēties, Anglijas «Championship» līgas komandas «Reading FC» aizsargs Kaspars Gorkšs citēts kluba oficiālajā mājaslapā internetā publicētajā intervijā.

Šajā nedēļas nogalē bija starptautisko spēļu pārtraukums, tāpēc lielākā daļa «Reading FC» futbolistu bija devušies mājās. Tomēr Latvijas izlasei, kuras kapteinis ir Gorkšs, spēles nebija ieplānotas un futbolists izvēlējās palikt Anglijā, nevis apciemot dzimteni.

«Mums nepieciešams uzlabot savu sniegumu un tad nebūs jāžēlojas, ka kādreiz nav paveicies un neesam izcīnījuši uzvaru, kaut to bijām pelnījuši,» Gorkšs uzskata, ka viņa pārstāvētā komanda var spēlēt daudz labāk.

«Championship» turnīra kopvērtējumā Redingas klubs pašlaik ar 21 punktu 16 mačos pašlaik atrodas 14. vietā 24 komandu konkurencē.

Gorkšs «Reading» komandai pievienojās neilgi pēc sezonas sākuma, kad viņu pārdeva premjerlīgas klubs Londonas «Queens Park Rangers» (QPR). «Viss šeit ir lieliski. Jūtos, it kā būtu spēlējis šeit jau gadiem,» uzsvēra latvietis.

Gorkšs atzina, ka pagājušajā nedēļā neaizbrauca uz Latviju, jo viņam nepatīk aukstums. «Ir nedaudz neparasti, kad visi pārējie aizbraukuši un esi palicis viens, bet varbūt tas man palīdzēs atpūsties un nedaudz uzlabot fizisko sagatavotību. Latvijā futbola sezona ir beigusies. Tur pašlaik ir pārāk auksts, lai spēlētu. Mūsu nacionālais sporta veids ir hokejs.»

«Man nepatīk sniegs, neesmu ziemas sporta veidu fans. Futbols man ir labākā izvēle, jo nelabprāt atrodos ārā aukstos laika apstākļos,» uzsvēra futbolists.

Gorkšs intervijā arī atgādināja, ka spēlēt futbolu sācis, pateicoties tēvam, kurš esot «lielākais futbola fanātiķis, kādu redzējis». Tāpat viņš bērnībā mēģinājis nodarboties ar tenisu, tomēr futbols guvis virsroku.

«Labākā daļa futbolā ir spēles. Labāk izvēlos spēlēt nekā trenēties,» uzsver Gorkšs, atgādinot, ka «Reading» komandu līdz 2. janvārim gaida deviņi mači. «Gada nogale ir labākais laiks, jo iegūsti iespēju pavadīt laiku ar ģimeni, kā arī aizvadi daudzus mačus.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu