Opra Vinfrija saņēmusi goda «Oskaru»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Sestdien amerikāņu televīzijas dīva Opra Vinfrija apbalvota ar ASV Kinoakadēmijas goda balvu par viņas filantropisko darbību.

Goda «Oskaru» viņai pasniedza kāda jauna sieviete, kas ieguvusi izglītību, pateicoties Vinfrijas dibinātā fonda piešķirtajam grantam. Saņemot godalgu, Vinfrija nespēja valdīt asaras. «Mēs visi spējam ietekmēt pasauli ar savu dzīvi, kādu mēs to dzīvojam. Mēs esam šeit, lai palīdzētu viens otram,» viņa sacīja.

Vinfrija ir filmējusies vairākās kinolentēs, tostarp arī 1985.gada drāmā «The Colour Purple», ar kuru viņa debitēja kino un arī tika nominēta ASV Kinoakadēmijas balvai kā labākā aktrise otrā plāna lomā. Sestdien saņemot goda «Oskaru», viņa atzina, ka šī filma palīdzēja viņai iegūt atpazīstamību, kas galu galā ļāva viņai nodarboties ar labdarību. «Filmas maģija un cildenums atvēra man durvis,» sacīja Vinfrija.

ASV Kinoakadēmija katru gadu pasniedz goda «Oskarus» cilvēkiem, kas devuši ievērojamu ieguldījumu kino industrijā. Šogad godalgas piešķirtas arī aktierim Ērlam Džonsam un grima māksliniekam Dikam Smitam.

Ērls Džonss ir filmējies vairāk nekā 50 filmās, un daudzi viņu pazīst kā Dārta Veidera balss īpašnieku. 1971.gadā viņš nominēts «Oskara» balvai par savu aktierspēli kinolentē «The Great White Hope». Šobrīd Džonss filmējas Londonā, tāpēc apbalvošanas ceremonijā pats nepiedalījās, taču pateicās iepriekš ierakstītā video.

Diks Smits savu karjeru sāka 1945.gadā kā televīzijas tīkla NBC galvenais grimētājs.

1984.gadā viņš saņēma «Oskara» balvu par savu darbu Miloša Formana filmā «Amadeus» («Amadejs»), savukārt 1989.gadā viņš tika nominēts ASV Kinoakadēmijas balvai par darbu filmā «Dad». Viņš piedalījies arī tādu filmu veidošanā kā «The  Godfather» («Krusttēvs»), «The Exorcist» («Sātana izdzinējs») un «Taxi Driver» («Taksists»). Smits arī apmācījis daudzus šā brīža labākos kino grima māksliniekus.

Saņemot balvu, Smits atklāja, ka savā darbā izbaudījis katru minūti.

ASV Kinoakadēmijas balvas par labākajiem veikumiem kinematogrāfā 2011.gadā tiks pasniegtas nākamā gada 26.februārī. Balvu nominācijas tiks atklātas 24.janvārī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu