Gaļas sautējums podiņā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Nepieciešams:

1 kg liellopu gaļas
1 sīpols
ķiploks
1 burkāns
700 g kartupeļu
100 g šampinjonu vai citu sēņu
200 g skāba krējuma
4 ēdamkarotes tomātu pastas
100 g sviesta
sāls
pipari
lauru lapas

Pagatavošana:

Gaļu sagriež gabaliņos, apcep sviestā. Kartupeļus nomizo, sagriež palielos salmiņos, apcep. Atsevišķi apcep puslokos sagrieztus sīpolus, sēnes un rīvētus burkānus. Pannā, kur viss cepts, ielej ūdeni, uzkarsē, pieliek tomātu pastu, sāli, piparus un skābo krējumu.

Podiņos liek gaļu, tad kartupeļus, virsū pārējās sastāvdaļas. Katrā podiņā liek lauru lapu un ķiploka daiviņu. Podiņam uzlek krējuma maisījumu tā, lai šķidrums būtu nedaudz pāri puspodiņam. Podiņiem uzliek vāku, liek 200 grādu cepeškrāsnī uz 40 minūtēm.

Vāciņa vietā var izmantot mīklu. To pagatavo no 1,5 glāzēm miltu, 70 g sviesta, 0,5 glāzēm kefīra, 1 olas un pustējkarotes cepampulvera. Mīklu cepšanas sākumā nosedz ar foliju, to noņem tikai cepšanas beigās. Sautējumu ēd ar visu maizes cepuri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu