Čehijas futbolisti pēc iekļūšanas EČ finālturnīrā sarīkojuši nepiedienīgas svinības

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Čehijas izlases futbolisti pēc izcīnītās ceļazīmes uz 2012. gada Eiropas čempionāta finālturnīru sarīkojuši nepiedienīgas svinības, apvainojot bijušo izlases uzbrucēju Radeku Drulaku un publiski saplēšot drēbes.

Čehijas izlase pārspēlēs par iekļūšanu Eiropas čempionātā divu spēļu summā ar 3:0 uzvarēja Melnkalni. Atbildes spēle, kurā čehi viesos uzvarēja ar 1:0, norisinājās pagājušās nedēļas otrdienā.

Pēc mača spēlētāji devās uz Podgoricas lidostu, kur vēlajā nakts stundā nostājās aplī un skandēja saukli, kurā teikts, ka Drulakam nav vīriešu reproduktīvo orgānu. Iepriekš bijušais izlases uzbrucējs Drulaks vairākas reizes asi kritizējis pašreizējos valstsvienības spēlētājus, sakot, ka viņi spēlē pliekani un bez grācijas.

Pēc tam spēlētāji publiski norāva nost un saplēsa izlases uzvalkus, bet pēc ierašanās Prāgā daži izlases futbolisti pa lidostu staigāja puskaili.

«Tā vietā, lai izbaudītu eiforijas stāvokli, esam paši sev radījuši problēmu, kas ievērojami mazinājis mūsu panākumu,» izteicies jaunievēlētais Čehijas Futbola federācijas (ČFF) prezidents Miroslavs Pelta. «Izlases spēlētājiem šāda rīcība nepiedien.»

ČFF komandai piesprieda divu miljonu kronu (54 600 latu) naudas sodu, solot nākotnē pēc līdzīgiem incidentiem piemērot nopietnākas sankcijas, neizslēdzot pat diskvalifikācijas iespēju.

Pēc notikušā publisku atvainošanos sniedza izlases kapteinis Tomašs Rosickis, kurš šādu rīcību skaidroja ar nekontrolējamu prieku un eiforijas sajūtu.

Tikmēr daži Čehijas futbola līdzjutēju grupējumi aicinājuši neatbalstīt savu komandu Eiropas čempionāta laikā.

Pirms četriem gadiem pēc zaudējuma Vācijas izlasei 2008. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Čehijas izlases futbolisti sarīkojuši citas nevaldāmas svinības, kurās esot izmantoti arī prostitūtu pakalpojumi. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu