Āboltiņa: SC šobrīd nodarbojas ar savādām provokācijām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Tas, ko šobrīd dara Saskaņas centrs (SC), ir tādas savādas provokācijas, laikrakstam «Latvijas Avīze» atzina Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V).

Viņa atgādināja, ka SC līderis Nils Ušakovs iet parakstīties par krievu valodu kā otro valsts valodu un runā par savu aizskarto pašcieņu, aizmirstot, ka viņš ir nevis «vienkāršs» pilsonis, bet politiskā spēka līderis, kurš pirms vēlēšanām runāja un solīja pavisam ko citu.

«Ja viņš ir apņēmies rūpēties, lai šeit būtu labklājība gan pensionāriem, gan bērniem, gan sava biroja kaķiem, tad nedrīkst ar savu darbību veicināt nemieru. Bet tas tiek mēģināts darīt,» norādīja Āboltiņa.

Viņa atzīmēja - interesanti, ka tādas pašas metodes – cīņa par oficiāla statusa piešķiršanu krievu valodai – šobrīd tiek izmantotas Ukrainā un Osetijā. «Vēlos vēl piemetināt, ka Latvijas Satversme aizsargā mūsu pamatvērtības, tostarp valodu, bet šobrīd koalīcijā esam sākuši runāt par iespējamu pirmo četru pantu negrozāmību. Tas ir apspriežams jautājums, taču ir svarīgi, kāpēc mēs tā darām, – tā nevar būt vienkārši atbildes reakcija uz minēto parakstu vākšanu,» teica Āboltiņa.

Āboltiņa norādīja - iepriekš SC netika ņemts valdībā galvenokārt dēļ klaji populistiskās ekonomiskās politikas uzstādījumiem un attieksmes, ka tiesiskuma jautājumi tam nav svarīgi, bet šobrīd klāt ir nācis vēl viens ļoti nopietns arguments - tā ir Satversmē ierakstīto valsts vērtību ignorēšana. 

Āboltiņa gan neredzot pamatu runām par to, ka Valda Dombrovska (V) valdība martā varētu krist.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu