Belgradā demonstrēs latviešu un slovēņu veidoto izrādi «Show Your Face!»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Jaunā teātra institūta (LJTI) un slovēņu partneru «Bunker» kopīgi producētā izrāde «Show Your Face!» devusies viesizrādēs uz Serbijas galvaspilsētu Belgradu.

Izrāde «Show Your Face!» ar latviešu aktieriem Andri Kalnozolu, Gintu Širmeli-Širmani, Mārci Lāci un mūziķi Uģi Vītiņu šodien Belgradā piedalīsies arī festivālā «Limit - Live Arts Festival», kura uzmanības centrā ir darbi un mākslinieki, kas nojauc žanru robežas.

Kopš izrādes «Show Your Face!» pirmizrādes 2006.gada maijā Rīgā latviešu un slovēņu trupa ir sniegusi vairāk nekā 20 viesizrādes Eiropā un ASV. Izrāde ir pieprasīta Slovēnijā, kur tā viesojas teju ik gadu, kā arī izrāde ir piedalījusies festivālos Vācijā, Nīderlandē, Portugālē un Itālijā.

Šā gada janvārī «Show Your Face!» devās mēnesi garā viesturnejā uz ASV, sniedzot 13 izrādes amerikāņu publikai, šķērsojot visu kontinentu un uzstājoties četros nozīmīgos ASV kultūras un mākslas centros, tai skaitā Ņujorkas leģendārajā «La Mama» teātrī festivāla «Under The Radar» programmā un «Redcat» centrā Losandželosā.

Pateicoties ārvalstu festivālu interesei, «Show Your Face!» ir kļuvusi par visvairāk un vistālāk viesizrādēs pabijušo latviešu neatkarīgā teātra izrādi, atklāja Stašāne.

«Show Your Face!», kas tapa kā LJTI un Slovēnijas teātra organizācijas «Bunker» sadarbības projekts, ir fiziskā un objektu teātra izrāde ar dzīvās mūzikas pavadījumu, kuru izspēlē desmit aktieri un trīs mūziķi. Izrāde stāsta par ikdienišķa varoņa ceļojumu cauri vēstures notikumiem un sadursmi ar varas mehānismu.

Latvijā izrāde tika nominēta «Spēlmaņu nakts balvai» kategorijā «Gada inovatīvākā izrāde», savukārt Slovēnijā tā tika nominēta gada labākajai izrādei un saņēma balvu par radošāko komandas darbu.

Izrādes starptautiskajā sastāvā apvienojušies latviešu objektu un leļļu teātra neatkarīgās apvienības «umka.lv» mākslinieki - Kalnozols un Širmelis-Širmanis, aktieris un režisors Lācis, mūziķis un komponists Vītiņš, kā arī slovēņu fiziskā teātra «Betontanc» aktieri un grupas «Silence» mūziķi.

Izrādes «Show Your Face!» režisors ir viens no aktīvākajiem un atzītākajiem Slovēnijas režisoriem Matjažs Pograjcs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu