Neatkarīga izmeklēšana: «Jak-42» katastrofas iemesls bija lidmašīnas defekti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Ria Novosti

Speciālisti, kuri veikuši neatkarīgu Jaroslavļā notikušās lidmašīnas «Jak-42» katastrofas izmeklēšanu, secinājuši, ka notikušājā tomēr vainojami lidaparāta defekti.

Tādejādi šī izmeklēšana noraida oficiālo avārijas versiju, ka notikušajā vainojama lidmašīnas ekipāža.

Kā raksta izdevums «Izvestija», neatkarīgo izmeklēšanu pēc bojāgājušo lūguma veica lidotājs-izmēģinātājs Vladimirs Gerasimovs, vadošais aviokatastrofu izmeklētājs Krievijā Valentīns Dudins, kā arī lidotājs-izmēģinātājs Aleksandrs Akimenkovs.

Šie eksperti uzskata, ka galvenais iemels, kādēļ notika katastrofa, bija lidaparāta konstrukcijas un aerodinamikas defekti. Viņi arī norāda, ka traģēdijā vainojamas aviokompānijas «Jak-serviss» darba nepilnības.

Eksperti piekrīt, ka viens no pilotiem spiedis uz bremžu pedāļiem, taču darīja to tikai tāpēc, ka lidmašīnai bija tehniski defekti.

Laikraksts norāda, ka tādejādi bojāgājušo pilotu tuvinieki pieprasīs atjaunot avārijas izmeklēšanu, neizslēdzot arī vēršanos tiesā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu