Tuvojas etniskās elektronikas grupas «Deep Forest» koncerts Ventspilī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Piektdien, 9. decembrī plkst. 20:00 Ventspilī, teātra namā «Jūras vārti» gaidāms pasaulē populārā etniskās elektronikas projekta «Deep Forest» solo koncerts. 

Mūziķis Eric Mouquet un dziedātāja Onane Lydie Zamati koncerta apmeklētājus priecēs ar saviem pasaulē zināmākajiem skaņdarbiem – «Sweet Lullaby», «Marta's song», «Forest Hymn», kā arī jaunāko veikumu «Deep Africa».

Eric Mouquet ir grupas «Deep Forest» dibinātājs, elektroniskā etno-ambienta stila pamatlicējs. Viņa daiļradi un izteiksmes veidu raksturo inovatīvu variāciju un kombināciju meklējumi, kuru ietekme jaušama ambientās mūzikas skanējumā visā pasaulē. «Deep Forest» uzskatāma par jauna Pasaules mūzikas veida radītājiem, ko mēdz saukt par etnisko elektroniku un kurā apvienotas etniskās un elektroniskās mūzikas izteiksmes līdzekļi. Grupa nereti tiek dēvēta arī par etniski introspektīvās ambientās pasaules mūzikas pārstāvjiem.

Izcilais franču komponists un mūziķis Eric Mouquet ir Grammy balvas laureāts. Muzicējis kopā ar tādiem skatuves māksliniekiem kā Peter Gabriel, Josh Groban, Ana Torroja, Youssou N’dour, Joe Zawinul, Herbie Hancock,  Mell, Chitose Hajime, Sa Dingding, Catherine Lara, Charles Aznavour un citiem.

«Deep Africa» ir viens no mūziķa projektiem. Tas ir turpinājums 2008.gadā realizētajam projektam «Deep Brazil», kurā Eric Mouquet, izmantojot chillout ritmu un skaņu sintēzi, ļāva saklausīt Brazīlijas lietus meža smalkās noskaņu nianses.

Projekts «Deep Africa» aizsākās pims pāris gadiem, kad E.Mouquet sastapa dziedātāju Blick Bassy no Kamerūnas. Iedvesmojoties no šī dziedātāja muzicēšanas un burvīgās afrikāņu ģitāras spēles, radās projekts, kurā E.Mouquet savu daiļradi apvienojis ar Blick Bassy izpildījuma spilgtākajām iezīmēm. «Deep Africa» atklāj šim kontinentam raksturīgo reliģisko rituālu un dziedāšanas iezīmes, uzbur bezgalīgas vējā plūstošu smilšu ainavas un mūžīgus plašumus.

  • Biļetes t/n «Jūras vārti» un «Biļešu serviss» kasēs, kā arī «bilesuserviss.lv».
    Cena: Ls 9.00, 10.00.
    Informācija: «jurasvarti.lv».
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu