Bērziņš par grāmatu: dots devējam atdodas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts prezidentam Andrim Bērziņam ir prieks, ka par viņu ir papūlējušies uzrakstīt grāmatu, jo pats viņš uz to nekad nesaņemtos.

Taujāts par šodien klajā nākušo grāmatu «Latvietis parastais», kas veltīta viņa dzīves gājumam, Valsts prezidents norādīja: «Es nezinu, kas tajā grāmatā rakstīts. Man tikai prieks, ka kāds pūlas par mani uzrakstīt grāmatu, jo es pats nekad uz tādu varoņdarbu nesaņemtos. Neesmu sarakstījis nekādas piezīmes, lai to varētu izdarīt.«

Bērziņš gan piebilda, ka «latviešiem ir tāds teiciens - dots devējam atdodas». Viņš arī esot pārliecināts, ka pēc 1990.gada īstenotais privatizācijas process bija pamats, lai valsts ietu turpmāko attīstības ceļu. Katrā ziņā viņš neredzot neko tādu, ko viņš tajā laikā būtu darījis pretlikumīgu vai neatbilstošu pastāvošajai likumdošanai.

LETA jau ziņoja, ka šodien tika prezentēta Lato Lapsas, Kristīnes Jančevskas un Irēnas Saatčianes grāmata «Latvietis parastais», kas veltīta Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa dzīves un darba gaitām.

Kā grāmatas prezentācijā sacīja Lapsa, Bērziņš aktīvi piedalījies «prihvatizācijas» shēmās, taču viņš nav pielīdzināms tik liela apmēra «kampējam» kā Andris Šķēle vai salīdzināms ar tādu ietekmīgu kungu kā Ainārs Šlesers.

Kā dalību «prihvatizācijas» shēmās Lapsa saskata Bērziņa uzstājīgo darbību, lai «Unibanka» tiktu privatizēta par sertifikātiem, nevis naudu.

Grāmatas moto ir citāts no Garlība Merķeļa «Latviešiem": «Viņš [latvietis] ir spējīgs un gatavs bez izņēmuma uz katru netikumu, ja rodas kārdinājums un izredzes uz kaut kādu labumu vai arī tikai uz to, ka viņš paliks nesodīts.«

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu