«Google» plāno sniegt interneta iepirkšanās pakalpojumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Interneta gigants «Google» uzsācis pārrunas ar lielākajiem mazumtirgotājiem, lai izveidotu tiešsaistes iepirkšanās veikalu, kas preces pircējiem piegādātu 24 stundu laikā, ceturtdien vēsta laikraksts «Wall Street Journal».

Šāda veida pakalpojums būtu tiešs konkurents ASV interneta tirdzniecības uzņēmumam «Amazon», kas sola preces piegādāt vienas līdz divu dienu laikā pircējiem, kuri gadā maksā 79 dolārus, lai kļūtu par «Prime» programmas biedriem, kas nodrošina dažādas privilēģijas.

Laikraksts norāda, ka «Google» vērsies pie lielākajiem ASV mazumtirgotājiem, tostarp «Macy's», «OfficeMax» un «Gap Inc.».

«Viņi pie mums vērsušies ar šādu ideju, taču mēs neesam vēl pieņēmuši nekādus lēmumus,» laikrakstam paziņoja «Macy's» preses pārstāvis.

Analītiķi vēsta, ka «Amazon» turpina nostiprināt savas pozīcijas interneta reklāmu tirgū, pircējiem meklēšanai izmantojot tiešsaistes mazumtirgotāja interneta vietni, nevis «Google» vai citus pakalpojumus.

Interneta reklāmas ir «Google» galvenais ienākumu avots, atgādina eksperti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu