Dānija izgudro veidu, kā darbināt mobilo telefonu ar acu skatienu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/RIA NOVOSTI

Dāņu uzņēmums «Senseye» sācis izstrādāt aplikāciju, kas ļaus ar kamerām aprīkotus viedtelefonus darbināt ar acu skatienu, raksta informācijas tehnoloģiju (IT) portāls «The Next Web».

Tehnoloģija darbojas ar telefoniem, kuriem ir pret lietotāju vērsta kamera (tāda ir «iPhone» un citām markām), kuru parasti izmanto videosarunām. Eksperimentālā aplikācija izmanto kameru, lai vērotu un reaģētu uz acu kustībām, raksta portāls.

Programmatūras pirmsākumi ir Kopenhāgenas IT universitātes pētnieku darbā, kas saistīts ar palīglīdzekļu izstrādi cilvēkiem ar nopietniem kustības traucējumiem. Šim mērķim izstrādāti rīki, ar kuriem slimnieki ar acu skatienu varēja darbināt dažādas palīgierīces.

«Senseye» programmatūras prototips prezentēts vasarā vairākos jaundibinātu uzņēmumu ideju forumos. Tas ir domāts veseliem cilvēkiem, lai tie ar skatienu varētu iedarbināt viedtelefona aplikācijas, ievadīt telefona numurus, ar skatienu spēles u.tml., raksta «The Next Web».

«Senseye» mājaslapā ielikts video, kur attēlots «Android» operētājsistēmas telefona prototips ar uzrakstu «Šauj uz saviem ienaidniekiem (spēlē) uz tiem paskatoties.«

Vienlaikus «Senseye» speciālisti izstrādājuši citu prototipu - acu kustību sensoru, kuru var iespraust ierīcēs bez īpašam kamerām, tādējādi ar skatienu vadot planšetdatorus un citas ierīces. Lēš, ka šādu ierīci varētu tirgot par aptuveni 100 ASV dolāriem (50 latiem).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu