Titavs satraukts par KNAB neformālās līderes Strīķes izteikumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Eksportētāju un investoru kluba valdes loceklis Dans Titavs ir satraukts par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) neformālās līderes Jutas Strīķes izteikumiem.

Savā slejā žurnālā «Kapitāls» Titavs norāda uz Strīķes izteikumiem, ka lietu izmeklēšanu apgrūtina tiesu pārlieku lielās prasības pēc pierādījumiem.

«Tik tiešām - kam gan KNAB vajadzīgi pierādījumi? Ja KNAB vadītājs vai vietnieks saprot, ka cilvēks ir vainīgs, viņu vajag likt cietumā. Tiesa nav vajadzīga. Jo mēs saprotam, ka ir zināma daļa cilvēku, kuru notiesāšanā var iztikt bez tiesas. Ir pilnīgi skaidrs, ka [bijušais «Latvenergo» vadītājs Kārlis] Miķelsons ir nelietis, [bijušais Muitas kriminālpārvaldes vadītājs Vladimirs] Vaškevičs - noziedznieks, [bijušais Saeimas deputāts Dzintars] Jaundžeikars - absolūts noslēpumu izpaudējs,» ironizē polittehnologs.

Viņš akcentē, ka šādi Strīķes izteikumi ir biedējoši. Tiesai jābūt ātrai, bet taisnīgai, un visiem pierādījumiem vajadzētu būt nopietniem.

Titavs prognozē, ka KNAB vēl sagādās pārsteigumus, jo par iestādes vadītāju izraudzīts bijušais KNAB departamenta vadītāja vietnieks Jaroslavs Streļčenoks.

«Jautājums - kas vispār notiek, ja pat ne departamenta vadītājs, pat ne cienījamie ilglaicīgie vadītāja vietnieki [Alvis] Vilks un Strīķe, bet departamenta vadītāja vietnieks pēkšņi kļūst par vadītāju? Neapšaubu šī cilvēka kvalitātes. Viņš var būt spējīgs. Bet kaut kas šajā organizācijā nav pareizs, jo hierarhija un spēka struktūras prasa pakāpenisku karjeras augsmi. Nav kara laiks, kad bojā gājušos pulkvežus nomainīja leitnanti,» uzsver polittehnologs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu