TV ekrānos: Grupas «Iļģi» 30 gadu jubilejas koncerts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Šo sestdien, 10. decembrī, plkst. 21:20 LTV1 piedāvā leģendārās latviešu grupas «Iļģi» 30 gadu jubilejas koncertu, kas 3. decembrī izskanēja jaunajā koncertzālē «Palladium».

Klausītājiem būs iespēja dzirdēt daudzpusīgu programmu, sākot no rāmām, instrumentāli intravertām melodijām līdz dzīvesprieku raisošiem, enerģiskiem latviešu dančiem. Muzikālo piedzīvojumu saviem klausītājiem «Iļģi» koncertā veido kopā ar draugiem un bijušajiem dalībniekiem - Zani Šmiti, Birutu Ozoliņu, Miku Čavartu, Arnoldu Kārkli, Juri Riekstiņu, Juri Kroiču, Jāni Abenu un citiem.

«Iļģi» ir unikāla mūzikas grupa Latvijā, kas bez pārtraukuma radoši darbojusies 30 gadus. Smeļoties iedvesmu no latviešu folkloras, tā radījusi pati savu, oriģinālu mūziku, paverot klausītājiem durvis uz līdz tam nezināmu muzikālu pasauli; izglītojusi un pietuvinājusi latviešu senākās mūzikas izpratnei ne vienu paaudzi vien. Seno, aizmirsto valodu «Iļģi» tulkojuši mūsdienīgi, izmantojot savam laikam drosmīgus muzikālus paņēmienus. «Iļģus» uzskata par postfolkloras stila izveidotājiem Latvijā.

Grupa «Iļģi» ierakstījusi 12 albumus, no kuriem 2006. gadā izdotais «Ne uz vienu dienu» guvis plašu starptautisko profesionālo atzinību, ierindojoties WMCE (World Music Chart Europe) augstajā 2. vietā. Tas ir nozīmīgākais sasniegums starp grupas pārstāvētā žanra māksliniekiem Baltijā. «Iļģi» regulāri koncertē ārzemēs, pārstāvot Latviju dažāda mēroga mūzikas forumos.

Šobrīd grupas dalībnieki ir Ilga Reizniece, Māris Muktupāvels, Gatis Gaujenieks, Egons Kronbergs un Mārtiņš Linde.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu