Zināmi Latvijas Gada balvas sportā nominanti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix & AP/Scanpix, Evija Trifanova/LETA

Latvijas Gada balvas sportā žūrija šodien nosaukusi pretendentus astoņās nominācijās, aģentūru LETA informēja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Āķe-Vīksne.

Uz Latvijas gada labākā sportista balvu pretendē basketbolists Jānis Blūms, džudists Jevgeņijs Borodavko, skeletonists Martins Dukurs, futbolists Artjoms Rudņevs un BMX braucējs Māris Štrombergs.

Par gada labāko Latvijas sportisti var kļūt basketbolistes Elīne Babkina, daudzcīņniece Aiga Grabuste, šķēpmetēja Madara Palameika, tāllēcēja Ineta Radeviča un modernās pieccīņas sportiste Jeļena Rubļevska.

Nominācijai «Labākais Latvijas tehnisko sporta veidu sportists» izvirzīti motokrosa blakusvāģu braucēji Jānis un Lauris Daideri, rallija ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals, kā arī motokrosa blakusvāģu braucēji Māris Rupeiks un Kaspars Stupelis.

Uz Latvijas labākā trenera balvu pretendē Aigars Birzulis (pludmales volejbols), Dainis Dukurs (skeletons), Valentīna Eiduka (šķēpmešana), Ivo Lakučs (BMX riteņbraukšana) un Jānis Liepa (kamaniņu sports).

Nominācijā «Labākā Latvijas sporta spēļu komanda» uz balvu pretendē Latvijas sieviešu basketbola izlase, Latvijas vīriešu basketbola izlase, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas «Dinamo», Latvijas čempioni vīriešu basketbolā «VEF Rīga» un vīriešu volejbola komanda «Poliurs/Ozolnieki».

Par labāko Latvijas komandu individuālajos sporta veidos var tikt atzīta bobsleja ekipāža Edgars Maskalāns/Daumants Dreiškens/Intars Dambis/Raivis Broks/Uģis Žaļims, pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš, kā arī kamaniņu braucēji Andris Šics/Juris Šics.

Uz gada uzlecošās zvaigznes titulu pretendē basketbolists Dāvis Bertāns, hokejists Zemgus Girgensons, peldētājs Uvis Kalniņš, bobslejists Oskars Melbārdis un šķēpmetējs Zigismunds Sirmais.

Nominācijā «Gada sporta notikums Latvijā» nominēti pasaules čempionāts motokrosā MX1 un MX2 klasēs motocentrā «Zelta Zirgs», pasaules U-19 čempionāts basketbolā Valmierā, Liepājā un Rīgā, kā arī Rīgas «Nordea» maratons.

Zināmi arī Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izvirzītie nominanti balvai «Gada sporta skolotājs» un pretendenti Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalvai.

Gada sporta skolotāja galvenajam titulam ir nominēta Ventspils 2. pamatskolas skolotāja Anželika Šilberga, Siguldas pilsētas vidusskolas skolotāja Andra Fridrihsone un Limbažu novada ģimnāzijas skolotājs Agris Ķirsis.

Bet Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalvai izvirzīti divkārtējais pasaules čempions un rekordists pasaules čempionātā vieglatlētikā Aigars Apinis, otrās vietas ieguvējs Pasaules kausa izcīņā triatlonā Mārtiņš Drusts un Latvijas stājhokeja izlase.

Kā ziņots, balvu par mūža ieguldījumu Latvijas sportā pasniegs kādreizējam blakusvāģu motobraucējam Jānim Serģim.

Šogad Latvijas Gada balvu sportā pasniegs 22. decembrī uz kinoteātra «Splendid Palace» skatuves.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu