Top «Pasaka par vērdiņu – 2012» – izrāde skolas vecuma bērniem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

21. decembrī Dailes teātra Mazajā zālē pirmoreiz tiks rādīta izrāde skolas vecuma bērniem «Pasaka par vērdiņu – 2012». Literāro materiālu pēc Kārļa Skalbes pasakas motīviem veidojusi Evita Sniedze, izrādes režisors ir debitants Dailes teātrī Pauls Timrots.

Kārlim Skalbem 1912. gadā šķita svarīgi uzrakstīt «Pasaku par vērdiņu» – stāstu
par dīvainu eksperimentu, pārbaudot cilvēka sapni ar naudu. Vai tagad –
2012. gada priekšvakarā – cilvēks ir mainījies? Laiks ir nauda. Kas tev ir vairāk? Režisors jaunajiem skatītājiem sola pārsteigumiem un brīnumiem pilnu izrādi, kāda nekad iepriekš par naudu nav bijusi skatāma.

Anša lomā iejutīsies Intars Rešetins, Harijs Spanovskis spēlēs vairākas lomas -  Dievu, Ķieģeļu pārdevēju, Naudas mijēju, Pircēju, Pīrāgu pārdevēju, Kādu strādnieku un Aklo. Mirdza Martinsone atveidos Māti, Valdis Liepiņš - Velnu, Vīru pirtī un Ārstu, bet Sarmīte Rubule iejutīsies Meitenes lomā.

Kopā ar režisoru Paulu Timrotu pie izrādes veidošanas strādā scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Iveta Šurma un gaismu mākslinieks Harijs Zālītis. Jauniestudējuma mūzikas autors ir komponists Kārlis Lācis.

Katrs izrādes apmeklētājs saņems «vērdiņu», ko starpbrīdī varēs izmantot iepirkšanās spēlē-tirdziņā «1+1=3?», kurā, savstarpēji vienojoties un summējot «vērdiņu» vērtību, varēs iegādāties noderīgas un interesantas lietas, ko piedāvās Dailes teātra kafejnīca, t/c «Galerija Centrs», «Live Rīga» u.c.

Tuvākās izrādes plānotas 21., 22., 27.un 28. decembrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu