Arī Latvijas kērlingisti izkrīt no Eiropas čempionāta A divīzijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ar zaudējumu trešdien Eiropas čempionāta A divīzijas turnīru noslēdza Latvijas vīriešu kērlinga izlase, zaudējot vietu spēcīgāko komandu sabiedrībā.

Latvijas izlase svarīgā cīņā ar 6-10 piekāpās Francijas valstsvienībai, un nākamgad pēc gada pārtraukuma tai atkal būs jāspēlē B divīzijā. Pēc sešiem endiem latvieši zaudēja ar 4-5, taču nākamajā endā Francija guva trīs punktus un iegūto pārsvaru nosargāja līdz cīņas beigām.

Deviņos aizvadītajos mačos Latvijas izlase izcīnīja tikai divas uzvaras un noslēguma kopvērtējumā ieņēma devīto vietu desmit komandu konkurencē. Vietu A divīzijā zaudēja divas vājākās komandas.

Turnīra pirmajā mačā Latvijas izlase sensacionāli ar 8-5 uzvarēja 2010. gada Eiropas čempionvienību Norvēģiju, otrajā cīņā ar 3-7 zaudēja Dānijai, trešajā mačā ar 8-11 piekāpās Čehijai, bet pēc tam ar 6-7 atzina Šveices pārākumu.

Turpinājumā piektajā spēlē Latvija ar 5-6 piekāpās 2009. gada turnīra uzvarētājai Zviedrijai, sestajā mačā ar 5-4 ļoti svarīgā cīņā izcīnīja uzvaru pār Itāliju, pēc tam ar 4-8 piekāpās Skotijai, bet astotajā cīņā ar 4-6 zaudēja Vācijai.

A divīzijas labākās četras komandas turpinās cīņu par medaļām, bet divas vājākās komandas nākamgad būs spiestas cīnīties B divīzijā. Vēl pirmās septiņas komandas automātiski kvalificēsies pasaules čempionātam, kurā krās ieskaites punktus 2014. gada Soču olimpiskajām spēlēm, bet astotās vietas ieguvējas vīriešu un sieviešu konkurencē par dalību pasaules čempionātā būs spiesta aizvadīt pārspēles līdz divām uzvarām pret B divīzijas uzvarētājām.

Latvijas vīriešu kērlinga izlase šogad debitēja Eiropas čempionāta A divīzijā.

Jau vēstīts, ka vietu A divīzijā trešdien zaudēja arī Latvijas sieviešu izlase, kas turnīra pēdējā cīņā ar 2-14 kapitulēja Zviedrijai, un nākamgad pēc divu gadu pārtraukuma tai atkal būs jāspēlē B divīzijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu