Kariņš: etniskā konflikta saasinājumā lielā mērā vainojams Zatlers

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Šā brīža etniskā konflikta saspīlējumu Latvijā lielā mērā saasinājis eksprezidenta Valda Zatlera (ZRP) lēmums aicināt valdībā «Saskaņas centru» (SC) .

Tā uzskata Eiroparlamenta deputāts Krišjānis Kariņš (V).

«Nedomāju, ka Zatlers [kā politiķis] ir tik spēcīgs vai spējīgs, ka viņš to visu būtu uzsācis, bet apgalvodams, ka SC jābūt valdībā, viņš teica tieši nepareizos vārdus – viņš argumentēja, ka SC jābūt valdībā, jo beidzot krievvalodīgajiem jādod teikšana Latvijā. Tā ir aplama doma, jo krievvalodīgajiem ir visas iespējas iesaistīties jebkurā partijā. SC kā kreisa partija, kas neatbalsta Dombrovska [premjers Valdis Dombrovskis (V)] līdzšinējo budžeta politiku, būtu padarījusi valdības darbību ļoti nestabilu. Zatlera doma – ja neņem SC valdībā, tad tu esi pret krieviem, ir kājām gaisā pārdēvējusi Latvijas politiku. Jo Latvijas politika nav par krieviem un par latviešiem, par krievvalodīgajiem un latviski runājošajiem. Tā ir par mūsu valsts attīstību,» sarunā ar portālu «Apollo» uzsvēra Kariņš.

Kariņš atgādināja, ka Zatlers valsts attīstībai ļoti nevēlamā virzienā gan politikā, gan dzīvē pretnostatījis latvieti un krievu. 

«Viņa lielākais sasniegums kā valsts prezidentam bija vizīte Krievijā un pēc šīs vizītes visas šīs runas kļuva aizvien aktīvākas. Zatlera kungam kā valsts prezidentam īstu ceļu uz mūsu Eiropas sabiedrotajiem dažādu iemeslu dēļ (tostarp arī viņa īpašā  ievēlēšanas veida prezidenta amatā dēļ) nebija. Es viņu nevērtēju kā spēcīgu politiķi, jo ir jāsaprot politiskie procesi. Un Zatlera gadījumā ir divi varianti - vai nu viņš tos tiešām nesaprot, vai arī viņam ir nodomi, par kuriem es īpaši negribētu domāt, jo tie faktiski grauj mūsu valsts pamatus,» tā Kariņš.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu