Britpopa grupa «Blur» saņems balvu par ieguldījumu mūzikā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

«Blur» februārī tiks apbalvota ar «BRIT Awards» balvu par īpašu ieguldījumu mūzikā. Britu skaņu ierakstu industrijas mūzikas balvu pasniegšana norisināsies 21.februārī Londonas arēnā «O2».

«Ir patīkami saņemt atzinību par visu to darbu, visām tām galvassāpēm un prieku, kas ieguldīts grupā,» lēmumu apbalvot grupu komentēja tās solists Deimons Olbārns.

Grupa, kas eksperimentējusi ar veselu mūzikas stilu virkni, savus ziedu laikus piedzīvoja deviņdesmito gadu vidū. 2002.gadā «Blur» pameta ģitārists Greiems Koksons, un grupa pārtrauca darboties līdz pat 2009.gadam. Šajā laikā Olbārns ierakstīja vairākus solo albumus, kā arī baudīja savas animētās grupas «Gorillaz» komerciālos panākumus.

«Blur» atkalapvienojās 2009.gadā, uzstājoties festivālos un sniedzot vairākus pilnībā izpārdotus koncertus. Pagaidām plānu ierakstīt jaunu materiālu grupai nav.

Iepriekš «BRIT award» par īpašu ieguldījumu mūzikā saņēmuši tādi mūziķi un grupas kā «U2», Pols Makartnijs, Pols Velers, «Oasis», Stings, «The Who», «Fleetwood Mac», «Queen» un citi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu