Vairākas pašvaldības piedalījušās ažiotāžā ap «Swedbank»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Saskatot draudus ažiotāžā ap «Swedbank», līdzīgi kā Jelgavas pašvaldības, arī Dobeles novada pašvaldība pārskaitījusi «Swedbank» konta līdzekļus uz citiem kontiem, savukārt Tukuma novada pašvaldība šādus draudus nesaskata.

Dobeles novada pašvaldības vecākā konsultante Dzintra Matisone aģentūru LETA informēja, ka saistībā ar strauji izplatījušos ažiotāžu un rūpējoties par pašvaldības līdzekļu drošību un pieejamību Dobeles novada pašvaldības vadība, savstarpēji konsultējoties, pieņēma lēmumu noteiktu summu pašvaldības līdzekļu pārdislocēt no AS «Swedbank» kontiem uz citu banku kontiem, kamēr norimst neskaidrības.

Savukārt Tukuma novada Domes sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Šulca aģentūru LETA informēja, ka Tukuma novada pašvaldības konta līdzekļi nav pārcelti no «Swedbank» uz citurieni.

Dobeles novada domes priekšsēdētājs ir Andrejs Spridzāns no ZZS. Tukuma novada domes priekšsēdētājs ir Juris Šulcs no partijas «Tukuma pilsētai un novadam».

Kā ziņots, sestdien Jelgavas novada administrācijai dots rīkojums pārskaitīt vairāk nekā miljonu latu no pašvaldības konta AS «Swedbank» uz Valsts kasi (VK), aģentūrai LETA pastāstīja Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune (ZZS). Līdzīgi rīkojusies arī Andra Rāviņa (ZZS) vadītā Jelgavas pilsētas pašvaldība.

Ventspils novada pašvaldība šorīt no AS «Swedbank» uz Valsts kasi pārskaitījusi 300 000 latu jeb 30% no uzkrātajiem pašvaldības naudas līdzekļiem, aģentūrai LETA apstiprināja Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks (ZZS). Pašlaik «Swedbank» palikuši 40% no kopējiem pašvaldības uzkrājumiem.

Runas par Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) vadīto pašvaldību koordinētu rīcību, izņemot naudu no «Swedbank», ir politisks pasūtījums un «bleķis», aģentūrai LETA apgalvoja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Ventspils pašvaldībai, kurai AS «Swedbank» glabājas ievērojama daļa no brīvajiem naudas līdzekļiem, nav nekāda pamata apšaubīt šīs bankas uzticamību un stabilitāti, aģentūrai LETA atzina Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks infrastruktūras jautājumos Jānis Vītoliņš («Latvijai un Ventspilij»).

«Swedbank» ir lielākais Ventspils pašvaldības partneris no komercbankām - šajā bankā Ventspils pašvaldībai glabājas vairāki miljoni latu, informēja Vītoliņš.

Jau ziņots, ka svētdien strauji izplatījās baumas par «Swedbank» bankrotu, kā dēļ Latvijas reģionos, bet vēlāk arī Rīgā pie bankomātiem pulcējās desmitiem cilvēku. Sākotnēji garākās rindas bija pie «Swedbank» bankomātiem, bet, kad nauda no tiem bija izņemta, radās jauns baumu vilnis un cilvēki metās arī pie pārējo banku bankomātiem.

Ziņas par rindām pie bankomātiem svētdien aģentūru LETA sasniedza dažādām Latvijas vietām - Valmieras, Tukuma, Liepājas, Dobeles un citām vietām. Visi aptaujātie aģentūrai LETA atzina, ka uz bankomātiem devušies baumu vadīti. Lielākā ažiotāža novērota Zemgalē, Jelgavā un Ventspilī.

Zviedrijas banka «Swedbank» paziņojusi, ka bankas pozīcija ir vairāk nekā stabila, noraidot izplatījušās baumas par «Swedbank» bankrotu.

«Tās ir pilnīgi neadekvātas baumas, kas izplatījušās sociālajos medijos. Bankas pozīcija ir vairāk nekā stabila,» sacīja «Swedbank» pārstāvis Tomass Baktemans.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu