Aija Andrejeva godam atzīmējusi valsts 90. gadadienu Brazīlijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Nu pat kā Braziljas Nacionālajā teātrī par godu 90.gadadienai kopš Brazīlija atzinusi Latvijas Valsts neatkarību izskanēja latviešu dziedātājas Aijas Andrejevas un brazīliešu dziedātājas Elenas Olerijas (Ellen Oleria) koncerts, kuru apmeklēja vairāk kā 1200 skatītāju.

Viesu vidū bija 300 pārstāvji no diplomātiskā korpusa, tostarp vēstnieki no Eiropas valstīm, Jaunzēlandes, Dienvidāfrikas, Jordānijas, Baltkrievijas, u.c. Koncertā piedalījās arī pārstāvji no Brazīlijas Zinātnes un tehnoloģiju, Ostu, Kultūras, Ārējās Tirdzniecības un Ārlietu ministrijām. Koncertu apmeklēja arī Brazīlijas Federālā štata gubernatora padomnieki tirdzniecības un kultūras jautājumos, kā arī ārlietās. Viesu vidū bija Brazīlijas uzņēmēji no tādiem sektoriem kā būvniecība, loģistika un komunikāciju tehnoloģijas.

Īpaši jāatzīmē to, ka Aija Andrejeva izpelnījās ievērojamu publikas atzinību visam izpildītajam repertuāram, kurš ietvēra dziedātājas repertuāra dziesmas, latviešu tautas dziesmas, gan Latvijā populāras melodijas un starptautiskus hītus.

Vislielākās publikas ovācijas abas dziedātājas saņēma koncerta noslēgumā, kad tika izpildīta abu dziedātāju ierakstīta dziesma portugāļu valodā «Tamburīns», kuru publika lūdza atkārtot, lai vienotos kopīgā sadziedāšanās un ļautos zālē sambas ritmiem.

Koncertu organizēja Latvijas goda konsulāts sadarbībā ar Braziljas pašvaldības Kultūras sekretariātu.

Latvijas goda konsulāts saņēmis sekojošas atsauksmes par minēto koncertu: 

  • «Spīdošs koncerts!!!! Aija ir fantastiska – viņa ir kolosāla un būtu jāorganizē vairāk šīs dziedātājas koncerti Brazīlijā. Aija ir harizmātiska, simpātiska un spēj pielipināt publikai savu neatkārtojamo entuziasmu. Apsveicu!» /(Braziljas gubernatora ārlietu padomnieks)
  • «Vislielākais paldies par ielūgumu uz šo fantastisko šovu – lieliska mūzika, abas dziedātājas radošas, talantīgas un abām noteikti ir priekšā spīdoša nākotne!» /(Nīderlandes vēstniecības pārstāvis)
  • «Šis šovs bija publiskās diplomātijas paraugdemonstrējums – izcili!» /(Beļģijas vēstniecības pārstāvis)
  • «Šovs bija vienreizējs un neatkārtojams – absolūts panākums!» /(Grieķijas vēstniecības pārstāvis)
  • «Šovs bija tieši tāds, kāds mums tas tika solīts – Aija enerģiska un fantastiska» /(Radio Kultūra)
  • «Pēc šī šova visas vietējās vēstniecības vēlēsies rīkot šāda veida pasākumus"  /(Braziljas Kultūras sekretariāta vadītāja vietniece).
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu