Rīgas dome maiņas ceļā iegūs piecus zemes gabalus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas dome apstiprināja piecus Īpašuma departamenta sagatavotos projektus saistībā ar Rīgas pilsētai piederošā nekustamā īpašuma maiņu pret sabiedrības vajadzībām nepieciešamo nekustamo īpašumu, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē. 

«Viena no Rīgas domes nākamā gada prioritātēm ir strādāt pie tā, lai pašvaldības skolu un bērnudārzu ēkas atrastos uz pašvaldībai piederošas zemes. Īpaši sarežģīta ir situācija, kad izglītības iestādes atrodas uz vairākiem īpašniekiem piederošas zemes. Kā piemēru var minēt Rīgas 31.vidusskolu Skuju ielā, kura atrodas uz vairākiem īpašniekiem piederošas zemes, kā rezultātā skolas teritorija nebūt nav tāda, kādai vajadzētu būt teritorijai pie izglītības iestādes,» norādīja Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs. 

Tā kā pašvaldība nevar ieguldīt līdzekļus privātīpašumā, pie vairākām izglītības iestādēm ir sarežģīti veikt teritorijas labiekārtošanu. 

Kā aģentūru LETA informēja departamentā, trīs no pieņemtajiem lēmumiem ar zemes maiņu saistīti ar izglītības iestāžu vajadzībām. Nekustamais īpašums Rīgā, Jersikas ielā 15, tiks mainīts pret Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošo nekustamo īpašumu Rīgā, Zārdu ielā, jo īpašumā Jersikas ielā 15 atrodas Rīgas 7.pirmsskolas izglītības iestāde. 

Pašvaldība maiņas ceļā savā īpašumā iegūs nekustamo īpašumu Rīgā, Glika ielā 16, kurš atrodas Rīgas 192.pirmsskolas lietojuma teritorijā. Tas tiks mainīts pret Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošo nekustamo īpašumu Rīgā, Krustpils ielā 22. 

Savukārt nekustamais īpašuma Kadiķu ielā 5A, ko maiņas darījuma rezultātā iegūs Rīgas pilsētas pašvaldība, atrodas Rīgas 42.pirmsskolas izglītības iestādes lietojuma teritorijā. 

Zeme Jaunciema gatvē maiņas ceļā tiks iegūta Rīgas Ziemeļu transporta koridora 1.posma izbūves nodrošināšanai, bet zeme Liesmas ielā 3 nepieciešams Dienvidu tilta pievedceļa - Jāņa Čakstes gatves izbūvei. 

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (LPP/LC) pirms domes sēdes žurnālistiem uzsvēra, ka pašvaldībā noslēgusies īpašumu optimizācija, kuras rezultātā no nākamā gada visas skolas un bērnudārzi atradīsies pašvaldībai piederošās ēkās. Tādējādi dome varēs ietaupīt izdevumus par nomas maksu. 

Nākamais solis ir iegūt pašvaldības īpašumā arī zemes gabalus, uz kuriem atrodas pašvaldības izglītības iestādes, norādīja Ameriks. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu