Kāds laiks mūs sagaida Ziemassvētkos?

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/AP

Nākamnedēļ laiks kļūs nedaudz vēsāks. Saskaņā ar pašreizējo «Global Forecast System» prognozi Ziemassvētkos gaidāms neliels sals, kas Latgalē varētu sasniegt deviņus grādus, bet Kurzemē varētu iestāties atkusnis, tur iespējama gaisa temperatūras paaugstināšanās līdz +5 grādiem un nokrišņi.

Šīs nedēļas nogalē Latviju no rietumiem sasniegs kārtējais ciklons, tādēļ lielas laikapstākļu izmaiņas nav gaidāmas, palaikam līs un snigs slapjš sniegs, prognozē sinoptiķi.

Naktī uz ceturtdienu Baltijas jūru šķērsos mazs ciklons, tā ietekmē Latvijā gaidāms brāzmains dienvidu vējš un lietus, īslaicīgi nokrišņi vietām būs arī ceturtdien dienas laikā. Gaisa temperatūra joprojām būs augsta - līdz pat +7 grādiem.

Sagaidāms, ka piektdien temperatūra vietām noslīdēs nedaudz zem nulles atzīmes, nokrišņi iespējami galvenokārt tikai jūras piekrastē. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no dienvidiem, dienvidaustrumiem.

Brīvdienās ciklona ietekmē atkal daudzviet līs vai snigs slapjš sniegs, gaisa temperatūra būs 0..+5 grādi. Prognozes par ciklonu, kas noteiks laikapstākļus brīvdienās, pagaidām ir neskaidras. Laikā no ceturtdienas vakara līdz sestdienai tas daudzviet Eiropā nesīs vētru, kas visvairāk plosīs Franciju, Beniluksa valstis un Vāciju, bet Latvijā vēja ātrums brāzmās, visticamāk, nepārsniegs 17 metru sekundē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu