Jaungada dāvana skatītājiem: latviešu oriģinālseriāls «Eņģeļu māja»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Latvijas Televīzija Jaunajā gadā skatītājiem pasniegs īpašu dāvanu – jaunu oriģinālseriālu, kura nosaukums būs «Eņģeļu māja». Seriāla pirmizrāde LTV1 ēterā gaidāma jau 3. janvārī tūlīt pēc «Panorāmas», plkst. 21:15, savukārt pirms tās – plkst. 20:00 – raidījums «100g kultūras. Kino klubs» iepazīstinās ar seriāla tapšanu. Turpmāk seriāls būs skatāms no otrdienas līdz ceturtdienai plkst. 20:00. 

... Daudzstāvu mājā, kas nesen pabeigta un iekārtota, kas paceļas pāri pilsētai, dzīvo dažādi iemītnieki. Dažus smagi skārusi šī brīža ekonomiskā krīze, daži dzīvo pārtikuši un tāpēc, iespējams, laimīgi.
Mājas pirmajā stāvā ierīkots doktorāts, ko bagāts uzņēmējs nopircis savai meitai, lai viņa tur strādātu savu sirds darbu – būtu psihoterapeite. Bet pie viņas iemaldās arī tie, kam gribas vienkārši izkratīt sirdi...
Pēc kāda nejauša notikuma šajā mājā kāds bērns to nodēvē par Eņģeļu māju, un tas arī kļūst par simbolu. Kritušajiem un īstajiem eņģeļiem, – mums pašiem.

«Eņģeļu māja» ir stāsts par mums pašiem. Šodienā. Visās paaudzēs. Par šķiršanos un satikšanos, par pagātnes noslēpumiem un cerībām, kredītiem un pelņu, par vientulību un kopābūšanu. Par cerību piepildījumu, kas jebkurā vecumā ļauj un dod iespēju sākt dzīvi no jauna un neizsamist,» stāsta seriāla scenārija un dialogu līdzautore, atzītā latviešu dramaturģe Evita Sniedze.

«Eņģeļu māja» tiek filmēta reālā vidē – daudzdzīvokļu namā. „Tas nodrošina īstenības izjūtu – iespējams, radošajai komandai ir fiziski grūtāk, bet rezultāts ir patiesāks, jo klāt nāk ikdienišķā sadzīve. Esam jauka kompānija, kurā ir izcili aktieri un savas jomas profesionāļi: esmu priecīgs un pateicīgs, ka viņi piekrituši darīt šo lielo darbu. Strādājam maksimāli godprātīgi, lai rezultāts būtu baudāms gan vizuāli, gan saturiski,” uzsver seriāla režisors Armands Zvirbulis.

Galvenajā – psihoterapeites Annas lomā - redzēsim Liepājas teātra aktrisi Inesi Kučinsku, kura šobrīd piedzīvo īstu radošā viļņa sajūtu: tikko kā ieguvusi «Spēlmaņu nakts» balvu kā Gada labāka aktrise, bet pavasarī - arī Lilitas Bērziņas balvu.

«Seriāls ir ilgstošs process, tāpēc varoņa īpašības atklājas pakāpeniski. Bet Annas raksturīgākās īpašības varētu būt uzņēmība, prasīgums pret sevi. Patiesībā tēlu interesantāku padara vājības, tāpēc ceru, ka tam vēl atklāsies kādas ēnas puses, kas padarīs to krāsaināku,» saka aktrise, vaicāta par savas varones būtību.

Seriāla specifika I. Kučinskai nav gluži sveša: pirmoreiz viņa filmējusies pirms gadiem piecpadsmit. «Mana stihija ir teātris, taču savu darbu vienmēr cenšos darīt profesionāli. No kameras nebaidos, bet uz sevi skatīties no malas nepatīk,» atzīstas Inese. Par darbu jaunajā seriālā «Eņģeļu māja» viņa ir neviltoti priecīga: «Ikdienā darbs paiet Liepājā, tāpēc tikšanās ar citu teātru kolēģiem ir atsvaidzinoša un patīkama.« 

Seriālā filmējas arī Ģirts Jakovļevs (Annas tēvs Jānis Freibergs), Lilita Ozoliņa (Annas māte Hermīne), Ivars Puga, Intars Rešetins, Dita Lūriņa, Egons Dombrovskis, Ieva Puķe, Skaidrīte Putniņa, Tālivaldis Lasmanis, Artūrs Krūzkops un daudzi citi lieliski Latvijas teātru aktieri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu