DP procesā par baumu izplatīšanu turpina aktīvi pratināt lieciniekus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Drošības policija (DP) kriminālprocesā, kas sākts saistībā ar baumu izplatīšanu par problēmām «Swedbank», turpina aktīvi pratināt lieciniekus.

DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa aģentūrai LETA sacīja, ka DP ir vairākas versijas, pie kurām notiek darbs. «Tiek aktīvi pratināti liecinieki, no kuriem var iegūt informāciju, kas savukārt var palīdzēt noskaidrot notikušā attīstību un hronoloģiju,» skaidroja DP pārstāve.

LETA jau ziņoja, ka Jelgavas novada domes priekšsēdētājam Ziedonim Caunem (ZZS) DP vakar saistībā ar nedēļas nogalē sacelto paniku par iespējamo «Swedbank» darbības apdraudējumu piemērojusi liecinieka statuss, aģentūrai LETA pastāstīja Caune.

Viņš gan teica, ka nedrīkst izpaust, par ko vakar ticis iztaujāts policijā.

Jelgavas novada domes priekšsēdētājs stāstīja, ka nedēļas nogalē ar finanšu ministru Andri Vilku (V) tik tiešām nav runājis. Viņš atklāja, ka nedēļas nogalē kopā ar Jelgavas mēru Andri Rāviņu (ZZS) piedalījies kopīgā pasākumā un ar finanšu ministru sazvanījies tieši Rāviņš, jo pats tai laikā zvanījis «Swedbank» Jelgavas vadībai, kuru neizdevās sazvanīt, taču, stāvot blakus Rāviņam, viņš dzirdējis sarunu ar Vilku.

Rāviņš pēc vakar pavadītā laika DP atklāja, ka atbildējis uz policijas darbinieku interesējošajiem jautājumiem. Viņš teica, ka DP viņu aicinājusi kā liecinieku, tai pat laikā minot, ka nezina, kādu statusu policija viņam piemērojusi.

Jelgavas mērs pauda sašutumu par to, ka šajā valstī cilvēki, kuri mēģina glābt nevis savu, bet publisko naudu, izrādās ir noziedznieki. Rāviņš piebilda, ka sestdien publiskajā telpā redzot un dzirdot informāciju par iespējamām problēmām ar banku, viņš zvanījis finanšu ministram, lai noskaidrotu situāciju.

«Ministrs solīja atzvanīt, bet neizdarīja to, tādēļ pēc stundas viņam zvanīju. Viņš minēja, ka paskatījies internetā un tur viss esot kārtībā. Tie nav pārliecinoši argumenti, tādēļ satraukums netika mazināts,» atklāja Rāviņš.

Kā ziņots, Jelgavas novada administrācijai sestdien, 10.decembrī, dots rīkojums pārskaitīt vairāk nekā miljonu latu no pašvaldības konta «Swedbank» uz Valsts kasi (VK), aģentūrai LETA iepriekš apliecināja Caune. Līdzīgi rīkojusies arī Jelgavas pilsētas pašvaldība.

Svētdien, baumu vilnim sasniedzot augstāko punktu, no «Swedbank» tika izņemti vairāk nekā desmit miljoni latu. Lielākā ažiotāža novērota Zemgalē, Jelgavā un Ventspilī.

LETA jau ziņoja, ka policijā sākts kriminālprocess par nepatiesu datu vai ziņu izplatīšanu par Latvijas finanšu sistēmas stāvokli.

Izmeklētājiem ir vairākas versijas par baumu izcelšanās iemesliem un personām, kuras šo nepatiesās informācijas izplatīšanos ir veicinājušas.

Drošības policija lūdz sabiedrības atbalstu, ja personu rīcībā ir konkrēta informācija par baumu izplatītājiem, saņemtajām īsziņām vai telefona zvaniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu