Internetu ES nekad nav lietojuši 24% iedzīvotāju; Latvijā - 27%

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Gandrīz ceturtdaļa jeb 24% Eiropas Savienības (ES) iedzīvotāju vecumā no 16 līdz 74 gadiem nekad nav lietojuši internetu, Latvijā šim iedzīvotāju īpatsvaram veidojot 27%, liecina ES statistikas biroja «Eurostat» jaunākie dati.

«Eurostat» dati attiecas un situāciju šā gada pirmajā ceturksnī.

Salīdzinājumam - 2006.gada sākumā internetu nekad nebija lietojuši 42% ES iedzīvotāju, bet Latvijā šīs īpatsvars veidoja 45%.

Vislielākais internetu nekad nelietojušo iedzīvotāju īpatsvars vecuma grupā no 16 līdz 74 gadiem šogad reģistrēts Rumānijā - 54%, Bulgārijā - 46%, Grieķijā - 45%, kā arī Kiprā un Portugālē - 41%.

Tikmēr vismazāk šādu iedzīvotāju bija Zviedrijā - 5%, Dānijā un Nīderlandē - 7%, kā arī Luksemburgā - 8% un Somijā - 9%.

Lietuvā internetu nekad nav lietojuši 33% iedzīvotāju, salīdzinot ar 54% 2006.gadā, bet Igaunijā - 20%, salīdzinot ar 34% pirms pieciem gadiem.

ES ir izvirzījusi mērķi līdz 2015.gadam panākt, ka internetu nekad nelietojušo iedzīvotāju īpatsvars ES samazinās līdz 15%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu