Brazovskis par paniku ap «Swedbank»: vēl ilgi varam izjust sekas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Bankas ir uzticības bizness, bez kvantitatīviem skaitļiem ažiotāža ap «Swedbank» nesusi arī morālo zaudējumu, un sevišķi grūti šādus nemateriālus zaudējumus pārvērst materiālā novērtējumā.

To intervijā laikrakstam «Diena» atzinis Finanšu kapitāla un tirgus komisijas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Brazovskis.

«Nenoliedzami tas nebija patīkami, un mēs vēl ilgi varam izjust tā [ažiotāžas ap «Swedbank»] sekas. Jāsaka paldies visiem, kas palīdzēja situāciju saglābt, arī medijiem, sevišķi televīzijām, kas bija ļoti atbildīgi un darīja visu, lai mēs samazinātu nepamatoto baumu ietekmi,» teica Brazovskis.

Viņš norādīja, ka FKTK seko līdzi tam, kas notiek banku sektorā un kopumā ažiotāža ap «Swedbank» bankas pozīcijas nav īpaši mainījusi.

«Ja runājam par «Swedbank», pirms šiem notikumiem «Swedbank» noguldījumi bija pieauguši par 7%, aptuveni 112 miljoniem latu, ko tur slēpt – lielā mērā uz «Latvijas Krājbankas» noguldītāju rēķina. Kad izraisījās šī ažiotāža, «Swedbank» noguldījumi samazinājās aptuveni par 10%, klientiem tika izmaksāti 176 miljoni latu. Noguldījumi bankā krietni pārsniedz pusotru miljardu latu, tāpēc «Swedbank» kopumā neto pozīcija ir mainījusies ļoti nenozīmīgi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu