Noklausies Gustavo singlu «Dziesma manai pilsētai»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ojārs Jansons.

Mūziķis Gustavo piedāvā pirmo singlu no visātrāk ierakstītā un iesaistīto mūziķu skaita ziņā visapjomīgākā albuma savā radošajā vēsturē. [s:40178] ir kompliments pilsētai un videi, kurā dzīvojam.

Kompozīcijas pamatā ir aptuveni 2004. gadā sarakstītā Kurta Fridrihsona un Dj Krii (Kristapa Krieva) dziesma ar šādu pašu nosaukumu. No oriģināla pāri palicis vien piedziedājumus – 2011. gada versijai aranžiju veidojis Romāns Faļkenšteins, savukārt pantus Gustavo sarakstījis no jauna.

«Dziesma manai pilsētai» ir viens no sešpadsmit skaņdarbiem, kas iekļauti jaunajā Gustavo albumā «Pilsētas portāls», kas iznāks 15. decembrī. Tas ir līdz šim ātrāk ierakstītais un mūziķu skaita ziņā visapjomīgākais Gustavo albums; materiāls tika ierakstīts četrās dienās studijā «Sound Division». Procesā piedalījās vairāk nekā 30 mūziķi – pavadošais sastāvs, ar kuru Gustavo uzstājās koncertsērijās «Pilsētas portāls» Splendid Palace/kino Rīga, kā arī papildus stīgu kamerorķestris. Ieraksts bija unikāls, jo skatītāji varēja tiešraidē internetā redzēt un dzirdēt katru sīkumu, kas notiek studijā. Pēc ieraksta Gustavo pārcēlās uz «Wolk Recording Studios», kur kopā ar Sergeju Laletinu materiāls tika miksēts. Savukārt māsterēts albums tika Ņujorkā «Sterling Sound» studijā.

«Līdz šim manu albumu izdošana aizkavējās par gadu vai diviem. Šoreiz, kad sapulcinājām milzu daudzumu mūziķu un ieraksts notika Stahanovieša tempos, viss noritēja daudz gludāk, nekā līdz šim un albums iznāks laikā. Par to liels paldies visiem iesaistītajiem mūziķiem un aktīvistiem, kas man palīdzēja, un domubiedram OKartei, ar kuras atbalstu tapis viss albums,» saka Gustavo.

Kaut arī šis ir ātrāk ierakstītais albums Gustavo radošajā vēsturē, tas ir punktuāls un noslīpēts, jo pirms pieminētā četru dienu maratona studijā «Sound Division» mūziķi aizvadīja gan vairākus desmitus mēģinājumu.

Par godu jaunajam albumam notikusi «Pilsētas portāla» prezentācija, kurā piedalījās ierakstā iesaistītie mūziķi un draugi. Gustavo no domubiedra - «OKartes» - saņēma īpašu dāvanu, ko nolēmis izmantot videoklipa filmēšanai. «Esmu lidojis ar gaisa balonu Siguldā, taču labprāt to pamēģinātu pilsētā. Man ilgu laiku ir ideja videoklipam, kuru varētu realizēt no liela augstuma, tā ka «OKarte» ar dāvanu trāpīja mērķī!» saka Gustavo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu