Ādažos sprādzienā cietušā jaunsarga ārstēšanai piešķirs 20 000 latu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Otrdien Ministru kabinetā apstiprināts Aizsardzības ministrijas sagatavotais rīkojuma projekts «Par līdzekļu piešķiršanu», kas paredz izmaksāt 20 000 latu Ādažu poligona Franču kurgānā nelaimes gadījumā smagu veselības bojājumu guvušā jaunsarga ģimenei.

To portālam «Apollo» pastāstīja Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamentā.

«Līdzekļu piešķiršana jaunsarga atveseļošanās procesam bija morāli atbildīgs lēmums,» uzsvēris aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V).

«Tā kā tika pieļauta jaunsarga atrašanās mācību teritorijā Zemessardzes mācību laikā, valstij ir jāsniedz atbalsts šī jaunieša, kurš sprādziena laikā guva veselībai un dzīvībai bīstamus ievainojumus, atlabšanai,» norādīja Pabriks.

Konkrētā summa tiks izmaksāta no Aizsardzības ministrijas budžeta programmā «Militārpersonu pensiju fonds» paredzētajiem līdzekļiem.

Sprādzienā cietušajiem zemessargiem tiks izmaksātas kompensācijas normatīvajos aktos paredzētajā kārtībā un apjomā, savukārt sociālās garantijas jaunsargam normatīvajos aktos šādos gadījumos nav paredzētas, tāpēc Aizsardzības ministrija virzīja apstiprināšanai valdībā jautājumu par vienreizēju līdzekļu piešķiršanu, lai sniegtu atbalstu jaunsargam atveseļošanās procesā, skaidro ministrijā.

Jaunsargs cieta sprādzienā, kas 23.oktobrī notika Ādažu poligonā. Izmeklēšanā secināts, ka sprādziens notika cilvēciskā faktora dēļ, pārkāpjot normatīvo regulējumu un drošības instrukcijas, to skaitā aizliegumu pacelt un iznest no poligona sprādzienbīstamus priekšmetus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu