Bezdarba un recesijas nomocītie spāņi izķer Ziemassvētku loterijas biļetes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Bezdarba un recesijas nomocītie spāņi masveidā izpērk «El Gordo» loterijas biļetes cerībā laimēt kaut ko no pasaulē lielākā - 3,6 miljardus eiro (2,53 miljardus latu) lielā - loteriju fonda.

Eksperti prognozē, ka šogad loterijas biļetes iegādāsies četri no pieciem spāņiem.

Pie kioskiem un citām biļešu tirdzniecības vietām veidojas garas rindas, un katrs pircējs biļetēm vidēji iztērē vairāk nekā 60 eiro.

«Es tērēju vairāk nekā pagājušajā gadā, simts eiro, un es izdalīšu biļetes saviem draugiem un ģimenei,» atzina rindā stāvošā 48 gadus vecā biroja darbiniece Viktorija. «Dažiem no viņiem klājas finansiāli smagi, un es gribu, lai mēs uzvaram.»

«Parasti es nepiedalos loterijās, tikai «El Gordo»,» norādīja 33 gadus vecā Bergona Ramiresa, kas strādā krīzes skartajā celtniecības nozarē un šogad loterijas biļetēm tērē simts eiro.

Spāņu īpašā attieksme pret Ziemassvētku loteriju ļauj tās organizētājiem nopelnīt veselu bagātību, lai gan 70% loterijas ieņēmumu tiek izmaksāti uzvarētājiem. Tieši tas padara loteriju par pasaulē dāsnāko, norādījis Spānijas Nacionālās loterijas pārdošanas direktors Huans Antonio Galardo.

Šogad lielais laimests ir pieaudzis par 100 000 eiro līdz 400 000 eiro un kopējais laimestu fonds - par 900 000 eiro.

«Ziemassvētku loterija ir ierakstīta spāņu DNS. Neviena cita loterija pasaulē neizpārdod tik daudz biļešu,» sacīja Galardo.

Vienlaicīgi dāvanām un Ziemassvētku svinībām spāņi šogad tērē mazāk. Saskaņā ar Spānijas Neatkarīgo patērētāju federācijas datiem spāņu mājsaimniecības Ziemassvētkiem šogad vidēji iztērēs 560 eiro - par 114 eiro mazāk nekā pērn.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu