Vienkāršos datorizētās zemesgrāmatas informācijas pārlūkošanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Valsts vienotā datorizētā zemesgrāmata (VVDZ), ir publiska datu bāze, kas izplata informāciju par visiem zemesgrāmatā ierakstītajiem īpašumiem. 2011.gadā personas VVDZ nodalījumos ielūkojās 1455592 reizes. VVDZ izmanto galvenokārt notāri, zvērināti tiesu izpildītāji, nekustamo īpašumu speciālisti, komerciestāžu pārstāvji, kā arī citi interesenti.

Tiesu administrācija turpina realizēt Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansēto projektu «Tieslietu ministrijas un tās padotībā esošo iestāžu arhīva sagatavošana elektronisko pakalpojumu sniegšanai - 1.kārta» (turpmāk - Projekts) par zemesgrāmatu arhīva dokumentu elektronizāciju un VVDZ pilnveidošanu, portālu «Apollo» informēja Tiesu administrācijas pārstāve Līva Rancāne.

Projekta ietvaros paredzēts izveidot vienotu un efektīvu zemesgrāmatu elektronisko procesu. Mērķa sasniegšanai paredzēta pakāpeniska papīra formāta zemesgrāmatu dokumentu digitalizācija un nomaiņa uz elektroniskajiem dokumentiem. Projektu īsteno Tiesu administrācija, darbs pie tā tiks noslēgts 2012.gada vidū. Projekta kopējais finansējums ir Ls 1,16 milj., to pilnībā finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Uzsāktā projekta ietvaros paredzēts nodalīt vēsturisko informāciju no aktuālās. Realizējot projektu, VVDZ tiks papildināta ar funkcionalitāti, kas ļaus ērti pārskatīt informāciju par nekustamā īpašuma pašreizējo statusu - nekustamā īpašuma īpašniekus, ķīlas, apgrūtinājumus utt., jo esošais VVDZ informācijas attēlojums nereti rada grūtības saprast pašreiz spēkā esošo nekustamā īpašuma statusu. Šāda situācija rodas, jo informācija tiek pievienota un uzkrāta hronoloģiski, nodalījumā norādot visas ar nekustamo īpašumu veiktās tiesību izmaiņas - veiktos pārgrozījumus un dzēsumus.

Nepieciešamības gadījumā arī turpmāk VVDZ būs iespējams aplūkot visu īpašuma zemesgrāmatas nodalījumā ierakstīto vēsturisko informāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu