Vīnē izrādīs Kima Čenira producēto mākslas filmu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Vīnes kinoteātris «Gartenbaukino» ieplānojis ironisku veltījumu nelaiķa Ziemeļkorejas diktatoram Kimam Čeniram, piedāvājot ceturtdien vakarā bezmaksas seansā izrādīt mūžībā aizgājušā līdera 80.gados producēto mākslas filmu «Pulgasari» par godzilam līdzīgu briesmoni.

«Nav jau gluži Gada filma», norādīja kinoteātra pārstāvji, izsakoties par kinolenti, kuru 1985.gadā ar nolaupītā dienvidkorejiešu režisora Sina Sanoka palīdzību uzņēma Kims Čenirs.
Tā ir «dīvaina, draņķīga filma par briesmoni, kas pamatā ir interesanta viena iemesla dēļ» - tās producents ir mūžībā aizgājušais Ziemeļkorejas diktators, norādīja kinoteātra pārstāvji, vienlaikus solot «aizraujošu, atšķirīgu, «sinemātisku» skatījumu uz Kimu Čeniru.»

«Pulgasari» ir stāsts par godzillam līdzīgu, no rīsiem radītu briesmoni, kurš iesākumā palīdz zemnieku dumpim pret ļauno valdnieku, bet tad vēršas pret pašiem zemniekiem.

Tā ir pēdējā no septiņām filmām, ko Kims Čenirs uzņēma kopā ar Sinu Sanoku.

«Dižais līderis», kurš bija pazīstams arī kā aizrautīgs kinofans, 70.gados nolaupīja Sinu Sanoku līdz ar viņa sievu un iesaistīja režisoru savos kino jaunrades centienos.

Pēc vairākiem mēģinājumiem izbēgt no cietuma pārim beidzot izdevās aizbēgt no Ziemeļkorejas režīma 1986.gadā ceļojuma laikā Vīnē, kur viņi pieprasīja politisko patvērumu ASV vēstniecībā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu