Ziemassvētku pasākumi Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: APOLLO

Lai radītu svētku sajūtu rīdziniekiem un pilsētas viesiem, Ziemassvētku laikā Rīgā tiek piedāvāti visdažādākie pasākumi. Daudzi no tiem ir bez maksas. Ziemassvētku izjūtas iespējams rast, gan apmeklējot svētkiem veltītos koncertus Rīgas kultūras centros un baznīcās, gan arī baudot svētku kultūras programmu pilsētas ielās un laukumos, portālu Apollo informēja Indra Vilde, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja, Dzintra Āboliņa, Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve.

Jau tradicionāli ar Ziemassvētku koncertiem Sv. Pestītāja Anglikāņu baznīcā uzstāsies koris «Balsis» kopā ar ērģelnieci Kristīni Adamaiti. Šos koncertu varēs apmeklēt 22.decembrī, 23.decembrī plkst. 20.00 un 25.decembrī plkst. 23.00. Tāpat svētku koncerti 23.decembrī notiks arī Sv. Pētera baznīcā un koncertzālē «Ave Sol», bet 24.decembrī un 25.decembrī Melngalvju namā koncertā «Ir Ziemassvētku vakars» muzicēs «City Jazz Big Band» un dziedās koris «Ave Sol».

25.decembrī plkst. 17.00 un 26.decembrī plkst. 13.00 uz Rīgas Ziemassvētku koncertu «Ziemassvētku zvaigznes» ielūdz producenti «BT 1 Music». Koncertā skanēs Latvijā un visā pasaulē iemīļotas Ziemassvētku dziesmas un populāra klasiskā mūzika Ingus Pētersona, Annijas Putniņas, Marta Kristiana Kalniņa, grupas «Framest», kā arī kora «Sonore», kamerkora «Austrums» un pūtēju orķestra «Rīga» sniegumā. Visgaišākās Ziemassvētku emocijas raisīs programmā iekļautās pasaulslavenu operu «pērles», mūziklu un kino melodijas, kā arī populāri pašmāju komponistu skaņdarbi.

Ziemassvētku koncerti skanēs arī Sv. Pāvila baznīcā, Sv. Jekaba katedrālē, Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā «Mazā ģilde», Rīgas Latviešu biedrības namā, Sv. Magdalēnas baznīcā un citviet.

Ikviens aicināts apmeklēt Ziemassvētku tirdziņus, kuri darbojas Doma laukumā, Līvu laukumā un Esplanādē, piedāvājot gan amatnieku un tirgotāju produkciju, gan arī kultūras programmu gan lieliem, gan maziem. Tāpat šajā laikā rīdziniekiem un pilsētas viesiem iespēja apmeklēt vides objektu festivālu «Ziemassvētku egļu ceļš», kurā apskatāmi 42 vides objekti - tradicionāli un oriģināli rotātas egles, kā arī inovatīvi Ziemassvētku egļu projekti. Ziemassvētku egļu ceļu izstaigāt palīdzēs arī īpaša karte, kurā pieejams ceļa maršruts un objektu apraksti. Karte pieejama interneta vietnē: www.eglufestivals.lv un Apmeklētāju pieņemšanas centros.

Ziemassvētku noskaņa būs rodama arī svētku rotā noformētās galvaspilsētas ielās un laukumos, kur izvietoti lielformāta foto rāmji, lai ikvienam būtu iespēja iemūžināt sevi kādā no Rīgai raksturīgām vietām. Turklāt Bastejkalnā 22.decembrī un 23.decembrī rīdzinieku priekam ievizēsies ledus skulptūru parks «Kur sapņi satiekas», tajā eksponētas 22 ledus skulptūras, kuras veidojuši starptautisku atzinību guvušie tēlnieki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu