«2ANNAS» janvārī vēlreiz atgriezīsies kinoteātrī «KSuns»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS 3.janvārī plkst.19 pēc Latvijas tūres atgriezīsies Rīgā ar noslēguma skati kinoteātrī «KSuns».  

Kā ziņots, festivāla programmā ir Somijas eksperimentālā spēlfilma, mūzikas video «Saldā filmiņa», kas met izaicinājumu mediju uzspiestajam ķermeņa kulta diktātam, kā arī Vācijas un Norvēģijas spēlfilma «Trijatā» par mākslotas seksualitātes kodiem TV un kino.   

«2ANNU Projektora» programmā ir arī pasaulē 50 apbalvojumus ieguvusī Spānijas spēlfilma «Bēru procesija» par kaprača neiespējamo mīlestību, Itālijas spēlfilma «Mēs mīlam savus klientus» par cilvēciskas tuvības neiespējamību un atsvešinātību mūsdienu patērētājkultūras stingrajos rāmjos, amerikāņu režisora Kristofera Rainera spēlfilma «You, Human,» kurā dzīves nogurdināts robots Robs, mēģinot slīcināt bēdas alkoholā, nonāk pie svarīga jautājuma: kādēļ cilvēki melo? 

 
Tāpat programmā tiek demonstrēta latviešu režisora Aleksandra Rusevica spēlfilma «Pielaikot» par sievietes mūžīgi sievišķīgo dabu pat visekstremālākajās situācijās, animācijas filma no Igaunijas «Volli Pall», par mūsu kaimiņu nacionālajām īpatnībām, kā arī Lietuvas spēlfilma «Viss jau būtu lieliski, tikai...». Tas ir nostaļģisks un sirsnīgs skatījums uz pēcpadomju situāciju 1990.gadu pašā sākumā - vienkāršas lietuviešu ģimenes drāma, kuras centrā ir importa ledusskapis. Starptautiskos festivālos daudzkārt apbalvota filma, kas saņēmusi Grand Prix arī 2011.gada 2ANNU festivāla Baltijas konkursa skatē. 
 
Programmas garums ir 93 minūtes, filmas tiek demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā. 
 
Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS ir neatkarīgs kino un audiovizuālās mākslas festivāls, kas jau kopš 1996.gada katra maija pēdējā nedēļā iepazīstina skatītājus ar inovatīviem vizuālās komunikācijas veidiem visā pasaulē. 
 
«2ANNU Projektors» ir regulāras īsfilmu programmas, kas tiek demonstrētas ārpus festivāla gada centrālā notikuma ietvariem, izrādot Latvijas, Baltijas un Eiropas režisoru kino. Skates guvušas ievērojamu popularitāti, piesaistīta mediju un sabiedrības uzmanība, tās kopumā apmeklējuši simtiem skatītāju.
 
Ar «2ANNU Projektora» tūri Latvijas lielākajās pilsētās Latvijas reģionu iedzīvotāji iepazīstināti ar kino, kas krietni atšķiras no pamatstraumes komerciālo filmu masu vairuma, piedāvājot jaunāko, svaigāko un izcilāko no jauno kino režisoru veiktā pasaules, Eiropas un Latvijas kino.
 
Novembra un decembra periodā «2ANNU Projektors» viesojies Liepājā, Siguldā, Daugavpilī un Valmierā, un noslēgumā 2ANNAS atgriežas Rīgas kinoteātrī «KSuns», lai vēlreiz izrādītu humorpilnas, ironiskas, sirsnīgas komēdijas, kurās spilgti izpaužas jauno autoru pasaules redzējums.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu