«Louis Vuitton» iesūdz filmas «Paģiras 2» veidotājus par viltotas somas izmantošanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Franču modes nams «Louis Vuitton» iesūdzējis komēdijas «Hangover: Part II» («Paģiras 2») veidotājus par viltotas zīmola somas izmantošanu filmā.  

Saskaņā ar tiesā iesniegtajiem dokumentiem kādā ainā lidostā redzams kompānijas «Diophy» ražots pakaļdarinājums.  Ainā Zaka Galiafinaka varonis Alans brīdina Eda Helmsa atveidoto Stū: «Uzmanīgi, tas ir «Louis Vuitton.»  

Franču modes nams iebilst gan pret preču zīmes izmantošanu filmā, gan pret pakaļdarinājuma uzdošanu par īstu «Louis Vuitton» somu. Prasītājs uzskata, ka kinokompānija «Warner Bros.» «nepārprotami maldina sabiedrību par «Diophy» somas izcelsmi» un grauj kompānijas centienus apkarot tās produktu viltošanu.  

Prasībā minēts, ka «Louis Vuitton» brīdināja kinokompāniju uzreiz pēc filmas pirmizrādes, taču «Warner Bros.» tik un tā izdeva filmas DVD, kurā iekļauta šī aina.  

«Louis Vuitton» lūdz tiesu aizliegt kinokompānijai uz visiem laikiem jebkādā veidā izmantot tās prečzīmes, pieprasa kompensāciju trīskāršas peļņas apmērā, ko kinostudija guvusi, izmantojot modes nama prečzīmes, kā arī tiesu izdevumu un juridisko pakalpojumu izmaksu segšanu.  

Filmas ieņēmumi pārsniedz 500 miljonus ASV dolāru (269 miljonus latu).

«Warner Bros.» atteikusies sniegt komentārus par šo lietu.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu